pretraga na internetu

Koja je budućnost pretraga na internetu?

Pretraga na internetu – evolucija

Pretraga na internetu kostantno evoluira što u prijevodu znači da se prilagođava vašim potrebama i čini više od puke pretrage na interentu koja vam daje hrpu poveznica (linkova).

Potrošači nisu zainteresirani za puku pretrage interneta već samim pretraživanjem navigiraju između poveznica, kanala i uređaja. Stoga pretraživači poput Google osmišljavaju nove načine pretraga na internetu – inovativne pretrage koje će vam donjeti relevantije rezultate.

Sve te novosti u pretraživanju su bile prisiljenje evoluirati pojavom pametnih telefona. U svijetu trenutno se bilježi porast u internetskim pretragama u korist mobilni urežaja naspram PC-a u omjeru 3:1 i predviđanja su da će porast do 2017. godine biti 5:1.

Pretraživanje na internetu

Povećanje udjela u tržištu baziranom pretragama putem uređaja.
UređajPovećanje prodaje uređaja i udjel na tržištu u 2014. godiniPredviđanje povećanje prodaje uređaja i udjel na tržištu u 2017. godiniPovećanje / smanjenje pretrage na internetu po uređajima 2014-2017
Stolno računalo (PC)8,6%5%-8,4%
Prijenosno računalo (Laptop)11,6%8%+8,7%
Tablet14,6%16,5%+78,9%
Pametni telefoni (Android, iPhone i Microsoft)65,1%70,5%+71,1%
Ukupno100%100%58,1%

Kako prodor u tržištu pametnih telefona nezaustavljivo raste mobilni uređaji postavju fokus pretraživača i time prilagođavaju svoje tražilice i rezultate pretrage za te uređaje kako bi olakšali pretragu na internetu korisnicima i zadržali ih.

Također usluga oglašavanja putem Bing pretraživača zvana Bing Ads, bilježi isti momentum odnosno rast u mobilnom pretraživanju od 155% u prošlom kvartalu, te trenutno mobilno pretraživanje predstavlja 1/3 svih pretraga na Yahoo Bing mreži.
A pametni telefoni su tek početak, skorom pojavom Google naočala, satova i drugih uređaja rast pretraga na internetu biti će kontinuiran.

Stoga je važno vašu web stranicu prilagođavati svakodnevno kako bi bili visoko pozicionirani kod Google i drugim pretraživačima i pratili konkurenciju jer na taj način danas u digitalnom svijetu dolazite do mnoštva klijenata širom Hrvatske, regije i svijeta te povećavate vaš rast prihoda.

Što to znači za oglašivače

Putem vaših pretraga na internetu više signala i podataka s vaših telefona završava u bazama podataka pretraživača, te im to govori, tko pretražuje, što pretražuje i od kuda pretražuje što osgurava učinkovitiju platformu za oglašivače.
Prateći vaše ponašanje, interakciju pretraga na internetu omogućava uvid u vašu lokaciju, gdje se krećete, te koji su vaši interesi. Putem tih obracaza možemo ponuditi vaš prizvod putem našeg internet marketinga točno onim ljudima koji su u blizini vaše trgovine, imaju interese za vaše proiuzvode. Tako učinkovito gradite svoju klijentelu.

0 odgovori

Odgovorite

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.