marketing savjeti za poduzetnike

Marketing savjeti

Marketing savjeti za tvrtke

Često čujemo od naših klijenata da im kažemo koji su to marketing savjeti kojih bi se trebalo držati kako bi vaša tvrtka uspješno se prezenitrala na tržištu te očuvala i unaprijedila svoj rejting.

Stoga smo kao pomoć naveli ovih nekoliko osnovnih marketing savjeti kojih bi se trebala pridržavati svaka tvrtke bez obzira na veličinu ili djelatnost.

Poslušajte sugestije vaših klijenata

Upoznavanje vaših klijenata je najvažnija faza marketinga. Što su točnije vaše informacije o vašim klijentima to će uspješniji plasman vaših proizvoda biti. Koristite sve informacije koje su vam na raspoloaganju kako bi shvatili ponašanje vaših kupaca, demografsku skupinu i njihove želje, potrebe i sugestije. Te informacije uvelike će vam pomoći da napišete dobar marketing plan.

Prilagodite vaš prizvod ili uslugu potrebama vaših kupaca

Naakon što imate marketing plan našidući marketing savti jemorate osigurati da vaš proizvod ili usluga bude krojena prema vašim kupcima – počevši od dizajna pakiranja do promocije. Većina poduzetnika griješi radeći svoje proizvode kako bi se što bolje prodavali umjesto da ih prilagode i prezentiraju u korist kupca.

Osigurajte učinkovitost

Način na koji vodite svoj posao je bitan koliko i sami proizvod koji prodajete. Osigurajte da je dostava brza, neka vaše osoblje dočeka kupce s osmijehom na licu. Iznenadite svoje kupce i ponudite im uslugu i koju nisu platili besplatno za njih.

Dizajnirane i targetirane oglasne kampanje

Objava nekoliko oglasa nije dostatna da vas se zamijeti. Kupci su svakodnevno bombardirani sa stotinama marketing kampanja te zapažaju samo one koje su prilagođene za njih. Kako bi se istaknuli morate učiniti nešto posebno, stoga osigurajte da su vaše poruke prema kupcima jednostavne i privlačne. Koristite emocionalne i racionalne argumente kako bi demostrirali da ono što prodajete je točno ono što oni trebaju.

Investirajte u vaše djelatnike

Vaši djelatnici su vaša najvrijednija investicija. Podučite ih kako bi bili što uspješniji. Pripazite da su motiviran, te da shvaćaju njihovu ulogu u vašoj marketing strategiji. Ukoliko svi rae uspješno i zajednički vaš posao će cvati.

Imajte strategiju cijena

Nemojte samo postavljati cijenu vašeg proizvoda baziranu na cijeni izrade plus zarada. Cijena je alat kojim možete ostvariti vaše ciljeve. Visokecijene znače da ćete prodavati manju količinu, no možete dati dojam premium prizvoda. Niske cijene u odnosu na konkurenciju dati će vammogućnost da dominirate određenim tržištem, no dugoročno to je manja zarada. Imajtecjenovne pakate za različite kupce formirane prema njihovim potrebama. Formiranje vaših cijena je vrlo važan dio vašeg marketing plana.

Odgovarajte na pritužbe

Svaka pritužba je mogućnost da pridobijete nezadovoljnog kupca. Odgovarajte na pritužbe brzo i pozitivno. Dobro i kvaliteno vođenje pritužbi može generirati lojalnost kod kupaca i učiniti ih vašim vjernim klijentima.

Marketing plan i strategija

Razvijte vašu strategiju u psianom obliku što nazivamo i marketing plan. To će osigurati da vaši kolege razumiju smjeru kojem će se razvijati vaša tvrtka. Marketing plan je opsežan i dobro istražen i osmišljen dokument koji pokriva sve apsekte vašeg djelovanja, od odnosa s vašimkupcima pa do dobivanja novih.

    Uspješan marketing plan bi trebao pružiti kkvalitetne odgovore na ova pitanja

  • Koja se trenutna pozicija na tržištu?
  • Gdje želimo biti na tržištu?
  • Koje su prednosti našeg poslovanja?
  • Kako ćemo doći do željenje pozicije?
  • Tko će biti za što zadužen?
  • Kako ćemo znati da je marketing plan ispunjen?
0 odgovori

Odgovorite

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.