Hosting za web stranice nudimo kao uslugu nakon što završite izradu web stranica kod nas. Jedna od glavnih značajki kvalitetne web stranice je i hosting za web stranice koji mora biti kvalitetan, brz, siguran i pouzdan.

HOSTING ZA WEB STRANICE

Smještaj stranica na hrvatskim serverima

Ono što nas razlikuje su serveri smješteni na hrvatskim serverima što je izuzetno bitno kod lokalizirane SEO optimizacije. Dodatni benefit su brze stranice uz naš smještaj za web stranice.

Što je hosting i koje je njegova uloga?

Usluga hostinga je usluga smještaja vaših web stranica, datoteka, aplikacija ili emailova na remote servere s IP adresama odnosno na računalima koji se zovu web serveri.
Definicija hosting za web stranice je da osigurava plasiranje vašeg sadržaja na internetu. Web stranice, fotografije, videi i tekstovi moraju biti negdje pohranjeni. To je nakon izrade web stranice preduvjet da je se objavi, te da je vidljiva na internetu i dostupna.

Kvalitetan smještaj za web stranice ali i ostale datoteke pomaže vašu konstantnu prisutnost na internetu. Osim samog smještaja tu je puno dodatnih opcija, registracija domena, kreiranje e-mailova, backup podataka, SSL certifikati i sigurnost, te tehnička podrška.

Ukoliko nemate internet stranicu, no potrebni su vam poslovni emailovi na vašoj domeni, također ova usluga je za vas.
Neki povoljni hostinzi nude smještaj na običnim računalima, ili udaljenim serverima najčešće u drugim državama gdje je povoljnije, no to može štetiti vašoj sigurnosti, nemogućnosti tehničke podrške, i drugom. Zapitajte se da li bi pohranili vaše poslovne informacije poput e-mailova na neke nesigurne servere u SAD-u, Indiji ili trećim zemljama.

ILI NET nudi siguran hosting za web stranice već velikom dijelu svojih klijenata.

Proces registracije web stranica na hostingu

Nakon što kreiramo vašu novu web stranicu na na našem privremenom serveru, započinje proces registracije i objavljivanja web stranice. Sukladno potrebama potrebno je izabrati neki od paketa hostinga za web stranicu koji će zadovoljiti vaše potrebe. Ukoliko niste sigurni koji paket je za vas, mi ćemo sugerirati rješenje koje će vas zadovoljiti.

Hosting web stranica

Koraci prilikom odabira hostinga za web stranice

1. Registracija domene za hosting stranice

Nakon odabira naziva domene i provjere njegove dostupnosti potrebno je registrirati domenu. Ukoliko je vaša domena jednaka nazivu vaše tvrtke, imate pravo na besplatnu .hr domenu koju možete i samo zatražiti putem servisa Carneta na stranicama domene.hr Ili možete kod nas zatražiti naplatne domene:
.hr (ukoliko se razlikuje od naziva tvrtke)
.com
.net
.eu
.org
.info
.com.hr
.biz
.media
.events
.agency
.news
.site

2. Preusmjeravanje domene na naše servere odnosno na naš hosting

Kada odaberete naziv vaše domene ili imate već postojeću domenu, morate je preusmjeriti na naš hosting za web stranice. Ukoliko imate postojeću domenu, potrebno je preusmjeriti name servere kod registrara domene. Kod kojeg ste registrirali vašu domenu preusmjeriti na naš hosting. Obično su name serveri naziva poput. ns1.mojiste.com i ns2.mojsite.com ili slično. Ukoliko registrirate novu domenu kod nas, mi ćemo to učiniti za vas. Sama propagacija, odnosno transfer zna trajati do 72 sata.

Izuzetno je bitno prije transfera i ostalih radnji ukoliko ste imali već negdje hosting web stranica, izvršiti lokalno backup svih fileova, e-mailova i slično kako se navedeno ne bi izgubilo. Također bitno je za istaknuti da ste vi uvijek vlasnik vaše domene, te da ju po želji uvijek možete prebaciti, izbrisati ili izvršiti druge radnje u dogovoru s nama ili drugim registrarom.

Web hosting paketi

Naš hosting za web stranice ali i emailove smo podijelili u pakete kako bi olakšali našim korisnicima upotrebu odnosno odabir pravoga paketa za vas. Ukoliko niste sigurni koji je paket za vas, kontaktirajte nas i preporučiti ćemo vam najbolje rješenja za vas.

 • 500MB paket
 • Paket je namijenjen za mini web stranicu u wordpressu (One page ili slično) te za e-mailove postavljenje u POP3 protokolima.
 • Tehničke karakteristike:
  500 MB
  1 domena
  3 poddomene
  30 GB prometa
  3 email adrese

 • 46 *
 • 1GB paket
 • Paket je namijenjen za većinu web stranica u wordpressu (do nekih 10 podstranica odnosno linkova) te za e-mailove postavljenje u POP3 protokolima.
 • Tehničke karakteristike:
  1000 MB
  1 domena
  5 poddomene
  70 GB prometa
  10 email adresa
 • 73 *
 • 3GB paket
 • Paket je namijenjen za većinu web stranica u wordpressu (do nekih 30 podstranica odnosno linkova), web shopove za do nekih 150 proizvoda, portale manje i slično te za e-mailove postavljenje u POP3 ili IMAP protokolima.
 • Tehničke karakteristike:
  3 GB
  2 domena
  5 poddomene
  100 GB prometa
  15 email adrese

 • 85 *
 • 5GB paket
 • Paket je namijenjen za većinu web stranica u wordpressu (do nekih 50 podstranica odnosno linkova), web shopove za do nekih 350 proizvoda, portale srednjei slično te za e-mailove postavljenje u POP3 ili IMAP protokolima.
 • Tehničke karakteristike:
  5 GB
  3 domene
  10 poddomene
  150 GB prometa
  50 email adresa
 • 105 *
 • 10GB paket
 • Paket je namijenjen za sve web stranice u wordpressu (do nekih 100 podstranica odnosno linkova), web shopove za do nekih 1000 proizvoda, portale srednje i slično te za e-mailove postavljenje u POP3 ili IMAP protokolima.
 • Tehničke karakteristike:
  10 GB
  10 domena
  20 poddomene
  200 GB prometa
  50 email adrese

 • 140 *

* Navedene cijene se odnose za smještaj web stranica i emailova, odnosno transfer istih. Ovisno o zahtjevnosti moguće su i dodatne veličine hostinga, dnevnog backupa i drugih usluga na upit.

Kontakt upitnik hosting za web stranice

Kontaktirajte nas za odabir vašeg hosting paketa i transfer vaše domene ili registraciju nove.

  Upiti i informacije vezano hosting

  Pošaljite nam email i zatražite ponuduza smještaj vaših stranica, e-mailova ili aplikacija. Svi serveri su smješteni u Hrvatskoj što znatno olakšava održavanje, Google lokalni SEO i još mnoštvo benefita. Odgovaramo u najkraćem mogućem roku. Zahvaljujemo.
  Unos vaših podataka
  Vaše ime i prezime: Naziv tvrtke: (nije obavezno) Vaš e-mail: Kontakt telefon:
  Paketi za smještaj vaših stranica
  Izaberite hosting paket: Domena:

  Pošaljite nam upit: Antispam zaštita: