najbolji cms sustavi

Prednosti WordPress CMS sustava

Kad je riječ o Content Management Sustavu ili CMS WordPress platforma je broj jedan u svijetu. Iako postoje kvalitetni konkurenti, WordPress je najrašireniji i najkorišteniji CMS sustav. Riječ je o mnogim prednostima WordPressa.


Prednosti WordPress

Što je WordPress?


Wordpress jeotvorena platoforma odnosno CMS sustav za izradu web stranica. Najčešće je korišten CMS sustav koji koristi preko 63% tržišta CMS sustava. Dok je ukupno čak 68,7 web stranica pogoni neki sustav CMS-a. Počeo je s radom u 2003. godini, te je stariji od Facebooka i Twittera.


Koje su prednosti WordPress i zašto je toliko popularan?


Popularnost WordPressa je prije svega što je prisutan toliko na tržištu. No naravno to nije jednini razlog. navesti ćemo neke razloge kao što su jednostavna instalacija i postavljanje. Prednost WordPress sustava je što je platofrma je namijenjena od početnika do profesionalaca. Za obje skupine vrlo je jednostavno postavljanje i instalacija jednim klikom.

Jednostavnost korištenja za one koji nužno ne moraju znati programirati. Dolazi s predefiniranim dizajnom i sučeljem.

Još jedna od prednosti WordPressa je što je besplatan, odnosno s nekim segmentima koji se plaćaju poput plugina, tema i drugog unatoč tome je puno povoljniji od konkurencije.

Možda najveći benefit koji rado ističemo je potpuna kompatibilnost s tražilicama i vrlo je SEO friendly. To donosi benefit da će stranica koju napravite u konačnici biti posjećena.

Responzivni dizajn prilagođen svim uređajima i svim dimenzijama ekrana također je vrlo bitna stavka. Dok se nekoć morao raditi dizajn posebno za desktop ekrane, posebno za mobilne, kod WordPressa to nije slučaj.

Ažuriranje je također velika prednost WordPressa jer u svijetnu u kojem neprestano web stranice doživljavaju hakerske napade, prije svega naglasak je na sigurnost. Iz tog razloga WordPress ažuriranja izlaze redovito zajedno s temama i plugin-ovima. WordPress ima preko 53.000 plugina te na taj način ima manje više sve vrste aplikacija koje je moguće integrirati u vašu stranicu.

jedan od najpopularnijih aplikacija je Woocommerce koji je zaslužan za velik broj web trgovina pogognjenim WordPress CMS sustavom.

Stoga ukoliko ste u dilemi koji sustav odabrati za vašu buduću web stranicu, web shop, portal ili neku drugu aplikaciju WordPress je provjereno rješenje.