Brendiranje web stranice znači dizajnirati vaše internet sjedište na način da je komplementarna s vašim vizualnim identitetom, odnosno da pripada cjenili vašeg brandinga.

BRENDIRANJE WEB STRANICE

Vaša internetska stranica dolazi sa širokim opsegom mogućnosti koje vam pomažu da ostvarite prepoznatljiv izgled stranice i brendirate vašu web stranicu kako bi bila u skladu sa svim ostalim vašim materijalima.

Brendiranje web stranice

Nudimo nekoliko savjeta za uspješno brendiranje web stranice

Kako bi uspješno izvršili branding web stranica odnosno vizualno usklađivanje tematike i izgleda vaše stranice  s vizualnim identitetom vape tvrtke ili proizvoda, nudimo vam nekoliko savjeta.

U današnjem svijetu vizualne komunikacije brendiranje web stranice i ostalih materijala je izuzetno bitno. Prepoznatljivost vašeg proizvoda može vas istaknuti od konkurencije.

Naziv internet sitea

Brendiranje web stranice započinje s nazivom stranica. Ime internetskog sjedišta ne mora nužno predstavljati proizvod koji prodajete, no bitno je da je kratko, pamtljivo i “zarazno”.
Ime internet stranica igra važnu ulogu kod optimizacije web stranice za pretraživače. Ukoliko niste dodali logo na stranicu, vaše naziv sjedišta može predstavljati i logo.

Logotip kroz cijeli site

Logo može biti grafički simbol pored imena vaše tvrtke ili biti samostalni tipografski zaštitni znak.
Logotip ukomponiran sa sloganom služi za vizualnu identifikaciju vaše tvrtke ili organizacije i pravilno brendiranje internet stranica.

Kada su zajedno dizajnirani trebali bi imati ove karakteristike:

 • trebaju biti jedinstveni i lako pamtljivi
 • trebaju izkomunicirati što je jednostavnije moguće ideju vašeg poslovanja i bilo koju prednost koju imate nad konkurencijom
 • trebaju biti pozicionirani u lijevom gornjem uglu vaše internetske stranice, jer tamo najviše postetiljeta očekuje ga vidjeti

Dizajn kao početak brendiranja web stranice

Osjećaj, izgled i konzistentnost su najbitniji elementi kod posjete vašeg site-a i brandiranja web stranice. Dizajn web stranice treba tako napraviti da komunicira s vašom ciljanom publikom te da odgovara vašem postojećem brendu.

Nudimo nekoliko savjeta kako odabrati prigodan dizajn i layout za vašu internet stranicu:

 • Izaberite dizajn koji odgovara svrhi vaših internet stranica i vašoj ciljanoj skupini. Ako statistika posjeta vašeg sjedišta pokazuje da se vaši posjetitelji zadržavaju samo na naslovnoj stranici, postoji vjerojatna mogućnost da im dizajn internetskih stranica nije privlačan.
 • Izaberite boje stranica koje odgovaraju vašem posjtojećem vizualnom identitetu ili logotipu.
 • Koristite stalan dizajn koji će se provlačiti kroz cijelu internet stranicu
 • Koristite kolone u tekstu i tabele kako bi bolje strukturirali vaše informacije i pritom bile zanimljivije za čitanje

Fotografije na stranicama

Slike i fotografije na vašoj stranici najčešće su prvo što vaši posjetitelji primijete i većina posjetitelja na osnovu njih pretpostavlja koja je vaša djelatnost bez čitanja sadržaja.
Stoga budite pažljivi pri odabiru fotografija za vaše interten sjedište jer se one trebaju uklapati u vaš dizajn i brendiranje web stranice, ali i prije svega moraju komunicirati š čime se točno bavite.

Također na internetsku stranicu moguće je postaviti i rotirajuće fotografije ili slideshow te i razne animacije.

Copyright ili sva prava pridržana

Izjava copyright ili sva prava pridržana u podnožju vaših internetskih stranica pomažu promociji vašeg brenda i zaštitnog znaka, te vas štiti i pravno i po GDRP-u.

Ime domene

Ime vaše domene odnosi se na internet adresu vaših internetskih stranica te bi trebalo biti istovjetno ako je moguće s imenom vašeg internet sjedišta. Domene trebaju biti kratke i lagane za zapamtiti. Ukoliko je vaše ime tvrtke dugačko ili ime brenda moguće je odretiti ime dmene s kraćom inačicom imena vaše tvrtke. S time se zaokružili svoje brendiranje web stranice.

Kontaktirajte nas za novi branding vaše stranice

Ukoliko vam je potrebno brendiranje web stranice ili ostalih materijala, ili ste promijenili vizualni identitet te vam je potrebno ponovno brandiranje  slobodno nas kontaktirajte.

  Kontakt forma za izradu sitea

  Ukoliko ste zainteresirani za našu uslugu Brendiranje web stranice te ćemo vam odgovoriti promptno. Zahvaljujemo.
  Vaše ime i prezime: Naziv tvrtke: (nije obavezno) Vaš e-mail: Kontakt telefon: Zainteresiran sam za izradu web stranica: Dodatne napomene za izradu: Antispam zaštita::