Izrada logotipa

Dizajn logotipa profesionalnog izgleda

Izrada logotipa je među najčešćim projektima dizajnera. Dobar dizajn logotipa trebao bi biti različit, prepoznatljiv, prikladan, praktičan, jednostavne grafičke forme i treba komunicirati jasnu poruku. Danas se logotipovi izrađuju prema modernim smjernicama od 3D logotipa, preko jednostavnih zaštitnih znakova i pripadajuće tipografije u za sve namjene i sve vrste upotrebe.

Izrada logotipa

Izrada logotipa usluga ili dizajn logotipa u ILI NET-u je jedna od naših primarnih djelatnosti.

Navesti ćemo vam nekoliko savjeta na koje treba obratiti pažnju pri izradi logotipa. Bez obzira dali ste pojedinac, obrtnik, udruga, manja tvrtka, trgovina ili velika korporacija ovih nekoliko koraka će vam pomoći razumjeti kakav bi vaš budući dizajn zaštitnog znaka trebao biti.

Jednostavnost i vizualna privlačnost grafičkog dizajna logotipa

Ekstremno detaljan dizajn logotipa je teže kreirati, no međutim također ga je teže zapamtiti!
Zašto onda gubiti vrijeme na grafički dizajn kada trebate nešto jednostavno?
Kada pokušate napraviti neki jednostavni logotip tada shvatite da je u biti teže osmisliti jednostavan dizajn nego komplicirani. Jednostavno dizajnirani logo je svojevrsan otisak dizajnera koji ga izrađuje i on bi trebao reflektirati mogućnost dizajnera da izradi jednostavan logotip koji bi trebao komunicirati jasnu poruku o vašem poslovanju.

Planiranje izrade logotipa

Pametno osmišljen logotip, baziran na jednostavnim principima osim samog vizualnog komuniciranja također treba misliti i na budući dizajn svih ostalih materijala.

Logotip se refletkira na sve ostale materijale

Vaš budući dizajnirani logotip diktira kompletan vaš budući grafički dizajn, vizualni identitet i kasnije i sam brending vaše firme.
Stoga je vrlo važno povjeriti dizajn logotipa agenciji s iskustvom kod izrade logotipa.

Izrada logotipa

Što je logotip? Zašto mi treba
izrada logotipa?

Kako bi razumjeli što je logotip, morate prvo shvatiti glavnu svrhu logotipa ili vašeg zaštitnog znaka.

Procesi izrada logotipa moraju imati za smisao da logotip bude automatski prepoznatljiv, da inspirira, odiše sigurnošću i povjerenjem. Logotip je jedan od aspekta tvrtke koji kreira komercijalni brend i njegovi oblici, boje, fontovi i grafike najčešće vas ističu od konkurencije. Dakle izrada logotipa služi kako bi vas prepoznali.

logo za tvrtku

Što čini dobar
dizajn logotipa?

Dobro osmišljen i realiziran logotip je prepoznatljiv, praktičan, u jednostavnoj grafičkoj formi, i treba prenositi namijenjenu poruku. Značenje koje treba diktirati kvalitetan dizajn logotipa se uglavnom odnosi na poruku koju takav logotip prenosi. Kod planiranja izrade logotipa trebalo bi imati u vidu da logotip bi trebalo biti moguće otisnuti u bilo kojoj veličini, u više boja i u jednobojnoj varijanti.

logotip

5 principa za efektivnu izradu logotipa

Kao što smo već gore naveli kvalitetna izrada logotipa odlikuje prepoznatljivošču, praktičnošću, te u jednostavnoj grafičkoj formi, i prenositi namijenjenu poruku.

Usluga izrada logotipa i zaštitnog znaka

    • Kod usluge izrada logotipa i dizajna logotipa trebali bi pratiti ovih 5 principa kako bi se uvjerili da vaš dizajn logotipa zadovoljava ove kriterije:
  • Jednostavan logotip – Jednostavnost dizajna loga čini ga lako pamtljivim i prepoznatljivim. No svakako treba biti jedinstven.
  • Lagan za zapamtiti – Izvrstan logotip treba biti bezvremenski. Dakle trebao bi biti izvrstan i za 10, 20 ili 50 godina.
  • Bezvremenski logotip
  • Svestran logotip – Svestran logo je moguće raditi s njim na bilo kojem mediju. Iz tog razloga pristupamo izrada logotipa u vektorskom formatu kako bi ga mogli koristiti u bilo kojoj boji i veličini.
  • Prigodan logotip – Vaš logo svakako bi trebao biti prigodan vašoj targetiranoj publici. Na primjer ako radite logotip i zaštitni znak za dječju igraonicu on bi trebao biti u razigranom dječjem fontu i po mogućnosti u puno raznolikih boja.

Koji je raspon cijena kod izrada logotipa?

Izrada logotipa ovisi o nekoliko faktora. Za razliku od dosta online servisa mi ne kupujemo gotovre predloške logotipa, već ih izrađujemo i crtamo od “nule” naravno uz sve sugestije i želje naručitelja. Time dobivate jedinstven logotip, te se ne može  dogoditi da dvije tvrtke imaju sličan logotip.

za izradu logotipa kako bi našim klijentima olakšali izbor formirali smo nekoliko opcija i cjenovnih razreda za dizajn logotipa. Najveća razlika je u broju prijedloga dizajna i broju revizija.

Broj grafičkih riješenja logotipa
Broj revizija (korekcija)Osmišljavanje sloganaosmišljavanje naziva branda ili tvrtkeCijena
2 vizualno različita prijedloga logotipa1 revizije (dorade odabranog rješenja)NeNe900,00 kn
3 vizualno različita prijedloga logotipa2 revizije (dorade odabranog rješenja)NeNe1.300,00 kn
5 vizualno različita prijedloga logotipa2 revizije (dorade odabranog rješenja)NeNe1.900,00 kn
10 vizualno različita prijedloga logotipa3 revizije (dorade odabranog rješenja)NeNe2.700,00 kn
10 vizualno različita prijedloga logotipa3 revizije (dorade odabranog rješenja)3 prijedloga slogana uz 2 revizijeNe3.300,00 kn
10 vizualno različita prijedloga logotipa3 revizije (dorade odabranog rješenja)3 prijedloga slogana uz 2 revizije10 prijedloga naziva branda ili tvrtke uz 2 revizije5.600,,00 kn

Upiti i informacije

Pošaljite nam email i zatražite ponudu. Odgovaramo u najkraćem mogućem roku.
Zahvaljujemo.


Vaše ime i prezime:

Naziv tvrtke: (nije obavezno)

Vaš e-mail:

Kontakt telefon:

Pošaljite nam upit:

Odgovorite na na antispam pitanje: