Izrada logotipa

Amblemi, zaštitni znakovi i grbovi profesionalnog izgleda

Izrada logotipa je među najčešćim projektima dizajnera. Dobar dizajn vašeg zaštitnog znaka trebao bi biti različit, prepoznatljiv, prikladan, praktičan, jednostavne grafičke forme i treba komunicirati jasnu poruku. Danas se prate moderni principi izrade grafičkih rješenja u 3D-u, 2D, preko jednostavnih zaštitnih znakova i pripadajuće tipografije za sve namjene i sve vrste upotrebe.

Kreiranje  ili osmišljavanje kreativnog rješenja  u ILI NET-u je jedna od naših primarnih djelatnosti, te je početak pri dizajn svih ostalih materijala potrebnih za poslovanje odnosno marketing tvrtke.

Navesti ćemo vam nekoliko savjeta na koje treba obratiti pažnju pri izradi logotipa. Bez obzira dali ste pojedinac, obrtnik, udruga, manja tvrtka, trgovina ili velika korporacija ovih nekoliko koraka će vam pomoći razumjeti kakav bi vaš budući dizajn zaštitnog znaka trebao biti.

Izrada logotipa

Jednostavnost i vizualna privlačnost grafičkog dizajna logotipa

Ekstremno detaljan logotip dizajn je teže kreirati, no međutim također ga je teže zapamtiti!
Zašto onda gubiti vrijeme na grafički dizajn kada trebate nešto jednostavno?
Kada krene avantura planiranja dizajna i proces planiranja izrade logotipa, tada shvatite da je u biti teže osmisliti jednostavan dizajn nego komplicirani. Jednostavno dizajnirani logo je svojevrstan otisak dizajnera koji ga izrađuje i on bi trebao reflektirati mogućnost dizajnera da izradi jednostavan vizual koji bi trebao komunicirati jasnu poruku o vašem poslovanju.

Planirajte izradu loga dugoročno

Esencijalno je u procesu planirati izradu u kojoj treba misliti na na budući dizajn svih ostalih grafičkih i vizualnih materijala.  Pametno osmišljeno kreativno rješenje, bazirano na jednostavnim principima jasno komunicira vizualno i porukom strategiju, značenje i cilj vaše tvrtke ili brenda.

IZRADA LOGOTIPA KASNIJE SE REFLEKTIRA NA SVE OSTALE MATERIJALE

Vaš budući dizajnirani amblem diktira kompletan vaš budući grafički dizajn, vizualni identitet i kasnije i sam brending vaše firme.
Stoga je vrlo važno da izrada logotipa bude profesionalno kreirana i povjeriti takav proces agenciji s iskustvom.

logo za frizerski salon

Što je logotip? Zašto mi je potreban?

Kako bi razumjeli što je amblem ili zaštitni znak, morate prvo shvatiti glavnu svrhu logotipa ili vašeg zaštitnog znaka.

Ključna značajka kod izrade logotipa moraju imati za smisao da bude automatski prepoznatljiv, da inspirira, odiše sigurnošću i povjerenjem. Vizualna komunikacija je jedna od aspekta tvrtke koji kreira komercijalni brend i njegovi oblici, boje, fontovi i grafike najčešće vas ističu od konkurencije. Dakle kvalitetan dizajn ima za cilj prepoznatljivost i asocijaciju s vašim produktom ili tvrtkom.

logo za tvrtku

Što čini dobar
dizajn logotipa?

Dobro osmišljen i realiziran grafički dizajn je prepoznatljiv, praktičan, u jednostavnoj grafičkoj formi, i treba prenositi namijenjenu poruku. Značenje koje treba diktirati kvalitetan dizajn se uglavnom odnosi na poruku koju kao takav prenosi. Kod planiranja kreativnog rješenja trebalo bi imati u vidu da bi trebalo biti moguće otisnuti u bilo kojoj veličini, u više boja i u jednobojnoj varijanti.

Izradu zaštitnog znaka odnosno dizajn logotipa diktira vašu komunikaciju s potrošačima, definira vašu ciljanu skupinu, način i pristup kupcima.
Stoga je esencijalno da kreativa bude osmišljena kvalitetno te asocira vašu jasnu poruku.

logotip

Efektivan dizajn logotipa i kreativa u 5 principa

Kao što smo već gore naveli kvalitetna izradu logotipa definiraju jednostavni grafički elementi koji prenose jasnu poruku. Stoga ILI NET agencija je prepoznata kao kreativna agencija koja realizira ove usluge namijenjene start-up tvrtkama, nove brandovima na tržištu, redizajnu zastarjelih amblema ili zaštitnih znakova, brandova, udruga i drugo.

Usluga dizajna i osmišljavanja zaštitnog znaka

Kod planiranja izrade zaštitnog znaka i tipografije trebali bi pratiti ovih 5 principa kako bi se uvjerili da vaš osvježeni dizajn zadovoljava ove kriterije:

 • Jednostavnost – Jednostavnost dizajna čini ga lako pamtljivim i prepoznatljivim. No svakako treba biti jedinstven vizualno.
 • Lagan za zapamtiti – Lako pamtljiv je onaj koji jednom vidite i upamtite ga. Jednostavnih linija i elemenata.
 • Bezvremenski – Izvrsna vizualizacija treba biti bezvremenska. Dakle trebao bi biti izvrstan i za 10, 20 ili 50 godina.
 • Svestranost – Svestran logo je moguće raditi s njim na bilo kojem mediju. Iz tog razloga pristupamo izradi u vektorskom formatu kako bi ga mogli koristiti u bilo kojoj boji i veličini.
 • Prigodna kreativa – Vaš logo svakako bi trebao biti prigodan vašoj targetiranoj publici. Na primjer ako imamo za zadatak osmisliti reativno rješenje odnosno zaštitni znak za dječju igraonicu on bi trebao biti u razigranom dječjem fontu i po mogućnosti u puno raznolikih boja.

Koji je raspon cijena i o čemu ovisi?

Naša usluga ovisi o nekoliko faktora. Za razliku od dosta online servisa mi ne kupujemo gotove predloške dizajna, već ih izrađujemo i crtamo od “nule” naravno uz sve sugestije i želje naručitelja. Time dobivate jedinstvenu vizualnu poruku, te se ne može  dogoditi da dvije tvrtke imaju slična grafička rješenja.

Kako bi našim klijentima olakšali izbor formirali smo nekoliko opcija i cjenovnih razreda za dizajn logotipa. Najveća razlika je u broju prijedloga dizajna i broju revizija.

Broj grafičkih rješenjaBroj revizija (korekcija) dizajnaOsmišljavanje sloganaOsmišljavanje naziva branda ili tvrtkeCijena
2 vizualno različita prijedloga1 revizije (dorade odabranog rješenja)NeNe900,00 kn
3 vizualno različita prijedloga2 revizije (dorade odabranog rješenja)NeNe1.300,00 kn
5 vizualno različitih prijedloga2 revizije (dorade odabranog rješenja)NeNe1.900,00 kn
10 vizualno različitih prijedloga3 revizije (dorade odabranog rješenja)NeNe2.700,00 kn
10 vizualno različitih prijedloga3 revizije (dorade odabranog rješenja)3 prijedloga slogana uz 2 revizijeNe3.300,00 kn
10 vizualno različitih prijedloga3 revizije (dorade odabranog rješenja)3 prijedloga slogana uz 2 revizije10 prijedloga naziva branda ili tvrtke uz 2 revizije5.600,,00 kn

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate tvrtku koja je start-up ili već postojećoj tvrtki koja nema zadovoljavajući ili nema uopće lgotip kontaktirajte nas za uslugu izrada logotipa. Također ukoliko vam je potreban logo za vaš brand, proizvod, ili se radi o udruzi, eventu ili slično kontaktirajte nas s povjerenjem.

  Upiti i informacije

  Pošaljite nam email i zatražite ponudu ukoliko imate upit za navedenu uslugu. Odgovaramo u najkraćem mogućem roku.
  Zahvaljujemo.


  Vaše ime i prezime:

  Naziv tvrtke: (nije obavezno)

  Vaš e-mail:

  Kontakt telefon:

  Pošaljite nam upit:

  Antispam zaštita:


  U sklopu naše usluge možete pogledati: