Izrada logotipa

Dizajn logotipa profesionalnog izgleda

Izrada logotipa je među najčešćim projektima dizajnera. Dobar dizajn logotipa trebao bi biti različit, prepoznatljiv, prikladan, praktičan, jednostavne grafičke forme i treba komunicirati jasnu poruku. Izrada logotipa i dizajn logotipa prema modernim smjernicama od izrada 3D logotipa, preko izrada logotipa u vektorskom formatu za sve namjene i sve vrste upotrebe.

Izrada logotipa

Izrada logotipa usluga ili dizajn logotipa u ILI NET-u je jedna od naših primarnih djelatnosti.

Navesti ćemo vam nekoliko savjeta na koje treba obratiti pažnju pri izradi logotipa. Bez obzira dali ste pojedinac, obrtnik, udruga, manja tvrtka, trgovina ili velika korporacija ovih nekoliko koraka će vam pomoći razumjeti kakav bi vaš budući dizajn logotipa trebao biti.

Izrada logotipa
dizajn logotipa i jednostavnost

Ekstremno detaljan dizajn logotipa je teže kreirati, no međutim također ga je teže zapamtiti!
Zašto onda gubiti vrijeme na izradu i dizajn logotipa kada trebate nešto jednostavno?
Kada pokušate napraviti neki jednostavni dizajn logotipa tada shvatite da je u biti teže osmisliti jednostavan dizajn logotipa nego komplicirani. Jednostavni dizajn logotipa je svojevrsan otisak dizajnera koji ga izrađuje i on bi trebao reflektirati mogućnost dizajnera da izradi jednostavan logotip koji bi trebao komunicirati jasnu poruku o vašem poslovanju.

Izrada logotipa, planiranje i dizajn logotipa

Pametno osmišljen logotip, izrada logotipa i dizajn logotipa baziran na jednostavnim principima osim samog vizualnog komuniciranja također treba misliti i na budući dizajn svih ostalih materijala.

Dizajn logotipa i izrada logotipa

Izrada logotipa i dizajn logotipa dikitira kompletan vaš budući grafički dizajn, vizualni identitet i kasnije i sam brending vaše firme.
Stoga je vrlo važno povjeriti dizajn logotipa agenciji s iskustvom kod izrada logotipa.

Izrada logotipa

Što je logotip? Zašto mi treba
izrada logotipa?

Izrada logotipa ili dizajn logotipa

Kako bi razumjeli što je logotip, morate prvo shvatiti glavnu svrhu logotipa ili vašeg zaštitnog znaka.

Procesi izrada logotipa moraju imati za smisao da logotip bude automatski prepoznatljiv, da inspirira, odiše sigurnošću i povjerenjem. Logotip je jedan od aspekta tvrtke koji kreira komercijalni brend i njegovi oblici, boje, fontovi i grafike najčešće vas ističu od konkurencije. Dakle izrada logotipa služi kako bi vas prepoznali.

Izrada logotipa

Što čini dobar
dizajn logotipa?

Dobra izrada logotipa je prepoznatljiva, praktična, u jednostavnoj grafičkoj formi, i treba prenositi namijenjenu poruku. Značenje koje treba diktirati kvalitetan dizajn logotipa se uglavnom odnosi na poruku koju takav logotip prenosi. Kod izrada logotipa trebalo bi imati u vidu da logotip bi trebalo biti moguće otisnuti u bilo kojoj veličini, u više boja i u jednobojnoj varijanti.

Izrada logotipa

5 principa koje ditkita
efektivna izrada logotipa

Kao što smo već gore naveli kvalitetna izrada logotipa odlikuje prepoznatljivošču, praktičnošću, te u jednostavnoj grafičkoj formi, i prenositi namijenjenu poruku.

Usluga izrada logotipa i zaštitnog znaka

    Kod usluge izrada logotipa i dizajna logotipa trebali bi pratiti ovih 5 principa kako bi se uvjerili da vaš dizajn logotipa zadovoljava ove kriterije:

  • Jednostavan logotip – Jednostavnost dizajna loga čini ga lako pamtljivim i prepoznatljivim. No svakako treba biti jedinstven.
  • Lagan za zapamtiti – Izvrstan logotip treba biti bezvremenski. Dakle trebao bi biti izvrstan i za 10, 20 ili 50 godina.
  • Bezvremenski logotip
  • Svestran logotip – Svestran logo je moguće raditi s njim na bilo kojem mediju. Iz tog razloga pristupamo izrada logotipa u vektorskom formatu kako bi ga mogli koristiti u bilo kojoj boji i veličini.
  • Prigodan logotip – Vaš logo svakako bi trebao biti prigodan vašoj targetiranoj publici. Na primjer ako radite logotip i zaštitni znak za dječju igraonicu on bi trebao biti u razigranom dječjem fontu i po mogućnosti u puno raznolikih boja.

U sklopu naše usluge izrada logotipa možete pogledati: