Izrada knjiga standarda ili izrada knjige koja sadrži niz  grafičkih elemenata koje može koristit vaša tvrtka za vizualni identitet tvrtke.

Izrada knjiga standarda

Izrada knjige grafičkih standarda za firme

Svaki brend od najmanje web stranice preko početka poslovanja novih tvrtki pa sve do velikih korporacija kao što je Nike ili McDonald’s, trebaju komplet pravila brendiranja kako bi održali svoj vizualni identitet. Izrada dokumenta koji obuhvaća ta pravila zove se izrada knjiga standarda. Knjiga grafičkih standarda komunicira s nizom stručnjaka u grafičkoj djelatnosti od marketing stručnjaka, preko dizajnera sve do tehnologa u tisku.

Izrada knjiga standarda

Knjige grafičkih standarda

Izrada knjiga standarda je osnova za svu interakciju tvrtke počevši od osobne komunikacije, društvenih medija, oglašavanja i dizajna.
Izrada knjiga standarda definira grafički dizajn i web dizajn svih vaših budućih materijala

Zašto nam treba
izrada knjiga standarda?

Izrada knjiga standarda treba svakoj tvrtci, firmi, udruzi, obrtu i proizvodu koji želi biti uspješan.

Što je knjiga grafičkih standarda

Knjiga grafičkih standarda je knjiga ili dokument koji služi kao vodič za služenje brendom tvrtke. Ona uspostavlja pravila za kreiranje jedinstvenog i prepoznatljivog brenda. Izrada knjige standarda uključuje sve od dizajna vašeg logotipa, kako se koristi, do dizajna memoranduma, izgleda internet stranice, posjetnica, kuverti, majica i drugo.

Izrada knjige standarda

Izrada knjiga standarda
definira korištenje logotipa

Izrada knjiga standarda grafičkih definiranih pravila. Jednom kada imate savršeni dizajn logotipa, važno je da ga pravilno koristite na svim materijalima i medijima. U tome vam uvelike pomaže knjiga grafičkih standarda. Te upute se nalaze u knjizi standarda i sadrže kako i gdje se koristi vaš logotip, koja je minimalna veličina logotipa koja se može koristiti, na koje podloge može ići, te koje verzije logotipa koristiti.

U našem dugogodišnjem iskustvu često se surećemo s tvrtkama koje nemaju knjigu grafičkih standarda i nemaju definirane smjernice grafičkog dizajna. Stoga imaju probleme što njihov logo, letak ili neki drugi prootivni materijal ne ispada kvalitetno i kako su zamislili u tisku.
Izrada knjiga standarda govori tiskari kako tiskati i koristiti vaše materijale.

Izrada knjiga standarda

Izrada knjiga grafičkih standarda
definira korištenje tipografije

Kod izrada knjiga standarda morate imati definirani stil odnosno fontove za tiskane i digitalne medijie. Pravila kako koristit tipografiju obično je vrlo jasna preko koje fontove koristiti, kada se koji koristi te vodiči za veličinu fontova i boje.

Fontovi u knjigama grafičkih standarda

Kod izrada knjiga standarda izaberite nekoliko fontova koje će te koristiti u grafičkom dizajnu. Na primjer mnogi dizajneri preferiraju San serif fontove za tekstove, te Serifne fontove za naslve i podnaslove. Idealna je kombinacija minimalno dva fonta koje možete provlačiti kroz svoj dizajn.

Izrada knjiga standarda

Boje logotipa definiramo kod izrada knjiga grafičkih standarda

Predefinirana paleta boja može biti jedan od najbitnijih dijelova knjige grafičkih standarda.

Izrada knjiga grafičkih standarda defnira boje vašeg grafičkog dizajna

Kod izrada knjiga standarda trebate definirati boje koje koristite te gdje i kada koju boju koristiti.To uključuje i boje koje koristite u vašem logotipu, boje koje se koriste kao pozadine, tekstove i elemente dizajna.
Broj boja u paleti koji koristite trebao bi bit što manji te može korisititi i svjetlije verzije odaranih boja.

Pošaljite nam upit

Ukoliko vam je potrebna usluga izrada knjige grafičkih standarda, te želite njome obuhvatiti vaš prepoznatljiv branding za vašu tvrtku, opbrt ili start-up slobodno nas kontaktirajte, te ćemo sugerirati najbolje rješenje za vas.

  Upiti i informacije

  Pošaljite nam email i zatražite ponudu. Odgovaramo u najkraćem mogućem roku.
  Zahvaljujemo.


  Vaše ime i prezime:

  Naziv tvrtke: (nije obavezno)

  Vaš e-mail:

  Kontakt telefon:

  Pošaljite nam upit:

  Antispam zaštita:


  U sklopu naše usluge izrada knjiga standarda možete pogledati: