Izrada knjiga standarda ili knjiga grafičkih deinicija koja sadrži niz  grafičkih elemenata koje može koristit vaša tvrtka za vizualni identitet tvrtke.

Izrada knjiga standarda

Knjiga grafičkih elemenata za firme

Svaki brend od najmanje web stranice preko početka poslovanja novih tvrtki pa sve do velikih korporacija kao što je Nike ili McDonald’s, trebaju komplet pravila brendiranja kako bi održali svoj vizualni identitet. Dokument koji obuhvaća ta pravila zove se knjiga standarda. Knjiga grafičkih elemenata komunicira s nizom stručnjaka u grafičkoj djelatnosti od marketing stručnjaka, preko dizajnera sve do tehnologa u tisku.

Izrada knjiga standarda

Knjige grafičkih standarda

Izrada knjige standarda je osnova za svu interakciju tvrtke počevši od osobne komunikacije, društvenih medija, oglašavanja i dizajna.
Kvalitetan brand book obuhvaća elemente grafičkog i web dizajna, odnosno svih vaših budućih materijala

Zašto bi svaka tvrtke trebala izraditi vlastiti brand book?

Brandbook ili smjernice grafičkih elemenata trebaju svakoj tvrtci, firmi, udruzi, obrtu i proizvodu koji želi biti uspješan. Za naše sadašnje i buduće klijente te za njihovo uspješno poslovanje odnosno kako bi se njihova poruka čula neophodno je izgraditi kvalitetan brand. To postižemo putem kreiranja prigodnog vizualnog identiteta. Vizualni identitet definira pravila koirštenja vizualnih elemenata te je u osnovi osobna iskaznica tvrtke.

Što je brand book ili elementi za grafičko standardiziranje

Knjiga grafičkih standarda je  dokument koji služi kao vodič za služenje brendom tvrtke. Ona uspostavlja pravila za kreiranje jedinstvenog i prepoznatljivog brenda. Ravoj i osmišljavanje knjige standarda uključuje sve od dizajna vašeg logotipa, kako se koristi, do dizajna memoranduma, izgleda internet stranice, posjetnica, kuverti, majica i drugo.

Izrada knjige standarda definira korištenje logotipa

Brandbook-om definiramo grafička i vizualna pravila. Jednom kada imate savršeni dizajn logotipa, važno je da ga pravilno koristite na svim materijalima i medijima. U tome vam uvelike pomažu precizno definirane smjernice. Te upute se nalaze u brand booku i sadrže kako i gdje se koristi vaš logotip, koja je minimalna veličina logotipa koja se može koristiti, na koje podloge može ići, te koje verzije logotipa koristiti.

U našem dugogodišnjem iskustvu često se susrećemo s tvrtkama koje nemaju knjigu grafičkih smjernica i nemaju definirane smjernice grafičkog dizajna. Stoga imaju probleme što njihov logo, letak ili neki drugi promotivni materijal ne ispada kvalitetno i kako su zamislili u tisku.
Knjiga standarda ili brandbook govori tiskari kako tiskati odnosno koristiti vaše materijale.

Knjiga grafičkih standarda definira korištenje tipografije

Kod deefiniranja grafičkih elemenata i standardiziranja morate imati definirani stil odnosno fontove za tiskane i digitalne medijie. Pravila kako koristit tipografiju obično je vrlo jasna preko koje fontove koristiti, kada se koji koristi te vodiči za veličinu fontova i boje.

Definiranje fontova i tipografije

Kod izrada knjiga standarda izaberite nekoliko fontova koje će te koristiti u grafičkom dizajnu. Na primjer mnogi dizajneri preferiraju San Serif fontove za tekstove, te Serifne fontove za naslove i podnaslove. Idealna je kombinacija minimalno dva fonta koje možete provlačiti kroz svoj dizajn.

DEFINICIJE BOJE LOGOTIPA SE NALAZE U BrandBooku-u

Predefinirana paleta boja može biti jedan od najbitnijih dijelova knjige grafičkih standarda.

Denjfiniranje skala boja koje će koristiti grafički dizajn

Kod osmišljavanja i razvoju brand book-a trebate definirati boje koje koristite te gdje te kada koju boju koristiti. To uključuje i boje koje koristite u vašem logotipu, boje koje se koriste kao pozadine, tekstove i elemente dizajna.
Broj boja u paleti koji koristite trebao bi bit što manji te može koristiti svjetlije verzije odabranih boja.

Definicija boja u knjizi grafičkih standarda

Pošaljite nam upit i kreirajte brand book

Ukoliko vam je potrebna knjiga grafičkih standarda, te želite njome obuhvatiti vaš prepoznatljiv branding za vašu tvrtku, obrt ili start-up slobodno nas kontaktirajte, te ćemo sugerirati najbolje rješenje za vas.

    Upiti i informacije
    Ukoliko vam je potreban Izrada knjiga standarda, pošaljite nam email i zatražite ponudu ukoliko imate upit za navedenu uslugu . Odgovaramo u najkraćem mogućem roku.
    Zahvaljujemo.

    Vaše ime i prezime: Naziv tvrtke: (nije obavezno) Vaš e-mail: Kontakt telefon: Pošaljite nam upit: Antispam zaštita: