pisanje newslettera

Pisanje newslettera za vaše klijente

Što je bitno kod pisanja newslettera?

Iako su slike važne, pisanje newslettera je najveći faktor kod uspjeha vašeg newslettera. Međutim pisanje newslettera nije tako lak zadatak. On zahtjeva da bude interesantan, relevantan i lak za čitanje. Nudimo vam nekoliko koraka koje možete poduzeti kako bi napisali i poslali dobar newsletter i postavili kvalitetan email marketing za vašu tvrtku.

newsletter

1. Odabir vaše publike

Prije odluke i odabira teme za pisanje newslettera uzmite trenutak i definirajte vašu publiku po lokaciji, dobi i razmislite što će ih interesirati. Na primjer ako vam je publika srednjovječna ženslžka populacija njih najvjerojatnije neće zanimati detaljne specifikacija vašeg proizvoda. Umjesto toga odabarite temu koja će ih interesirati i to na osobnom nivou.

2. Odaberite vašu temu za pisanje newslettera

U pisanje newslettera uključite veći izbor tema koji će vaš newsletter učiniti zanimljivijim velikom broju publike. Kao što novine sadrže veliki broj tema, vaš newsletter bi trebao sadržavati slične dijelove uključujući i dijelova koji zahtjevaju interakciju korisnika: važne vijesti, pisma uredništvu, vijesti iz industrije, istaknute vijesti. Uključite i savjete za vaše korisnike i njihove cojene.

3. Postavite pitanja

Neka sve vaše informacije budu točne. Koristite 6 pitanja kako bi dobili raznovrsnost u vašem newsletteru: tko, što, kada, gdje, zašto i kako. Najbolji članci ukomponiraju ova pitanja zajedno s odgovorima. Ovo zahtjeva pripremu prije pisanja i istraživanje.

4. Istražite vašu temu

Subjektivno pisanje može utjecati na vaš kredibilitet. Bez prethodnog istraživanja teme koju ćete obrađivati, riskirate objavu netočnih informacija koje mogu zbuniti ili uvriediti vašu publiku. Postavite informacije kao što su statistike. mišljenja stručnjaka i citeti kako bu dodatno zadobili vaš kredibilitet. Imenujte izvor vaših informacija.

5. Neka bude jasan vaš newsletter

Koristite jednostava i direktan riječnik u vašem newsletteru kako bi bio jednostavan za shvaćanje i čitanje. Izbjegavajte prestručne izraze, te ako ih i koristite pružite kartako objašnjenje uz njih.

6. Interesantni naslovi

Pištite dinamične naslove za vaš newsletter koji probuđuju znatiželju čitatelja. Bez interesantnih naslova i podnaslova čitatelj se neće zainteresirati i neće početi čitati vaš newsletter. Neslovi su jedan od ključnih elemenata pri kreiranju lojalnih čitatelja s obziromda da kavlitetan naslov podrazumijeva i kvalitetan članak.

 

0 odgovori

Odgovorite

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.