marketing trendovi

Novi trendovi u marketingu

Novi marketing trendovi u 2021. godini

S obzirom na mnoge izazove u predstojećim vremenima “novo normalno” u marketingu kao i u mnogim branšama, marketing trendovi se mijenjaju velikom brzinom. No marketing je nezaobilazan za sve tvrtke, te se i marketing trendovi se prilagođavaju.

Neki od lidera u marketingu predviđaju razvoj novih trendova u 2021. godini i nadalje:

Kupnje putem e-pošte i super sofisticirano ciljanje

Ovaj tip marketinga i prodaje postoji već desetljećima, te je uvijek  imao mogućnost dodavanja linkova unutar e-pošte. Sada kako se razvija sve više eCommerce, predviđanja su da se implementiraju web shopovi unutar emaila, te da obavite kupnju bez napuštanja vašeg e-mail sandučića.

Napredne internetske aplikacije (PWAs)

Mobilne aplikacije su zastarjele. Da bi došao do vas, korisnik vas je morao pronaći na Apple Store ili Google Play te onda instalirati. S PWA (progresivne web aplikacije) znatno je lakše da vas netko pronađe. Sve što treba je pretražiti vas na Google, posjetiti vašu stranicu i aplikacija se učitava bez instalacije i set-upa. Na mobilnim sučeljima navedene aplikacije djeluju baš kao mobilna aplikacija, te se ne vidi da je aplikacija u pregledniku. Preglednici vam dopuštaju mogućnost da sačuvate poveznicu na početni zaslon, te na taj način možete pokrenuti aplikaciju kada god želite.

Umjetna inteligencija – AI

Više od 42% marketinga na društvenim mrežama i drugim platformama ne funkcionira zadovoljavajuće. Razlog tome je što marketing trendovi polaze od pretpostavke da vaši followeri vole nešto više od drugoga. Izuzetno je važno poznavati navike vaših potencijalnih kupaca, no do sada su se ti podaci obrađivali ručno. AI može mnogo učinkovitije secirati i analizirati podatke o ponašanju vaših korisnika. Može saznati sve detalje o osobnim preferencijama korisnika. Nakon obrađenih podataka može personalizirati vaše kampanje za svakog korisnika individualno.

Roboti za chat

Chatbotovi  ili roboti za chat omogućuju brandovima da ponude korisničku podršku u svako vrijeme, te su na usluzi svojim kupcima kako bi stvorili bolje odnose s kupcima i potaknuli veću prodaju. Tvrtke su otkrile lakoću i učinkovitost chatbotova kada je riječ o potrošačkim proizvodima.

Marketing trendovi i personalizacija

Personalizirane kampanje za kupce te one direktne komunikacije već neko vrijeme polučuju najveći prodajni efekt i najbolju reakciju vaših kupaca. Ukomponirane s infulencerskim marketingom gdje tvrtke angažiraju infulencere i celebrity-je kako bi stvorili dodatnu emociju prema vašem proizvodu.

Uz nove navedene trendove, naravno ostaju nam i tradnicionalni marketing trendovi. S obzirom na vrijeme koje se vrtoglavo mijenja, kao tvrtke i agencije dužni smo pratiti najnovije trendove kako bi našim klijentima ponudili suvremenu uslugu i efektivan marketing.


Novi marketing trendovi