Što je hashtag i zašto se koristi?

Hashtag je simbol (#) se koristi u društvenim mrežama kako bi lakše privukli pažnju na našu objavu, da organiziramo naše objave i promoviramo ih. Početak Hashtag oznaka je bio na Twitter društvenoj mreži osmišljen kako bi vas lakše ljudi pratili (followeri) i kako bi vi pronašli teme koje vas interesiraju.

da kreirate objave s hastagovima nije vam potrebno nikakvo znanje kodiranja ili znanje marketinga na društvenim mrežama. Jednostavno kada kreirate objavu dovoljno je dodati znak hastag (#) prije fraze koju želite koristiti.

U hashtag znakovima nije dozvoljeno:

  • razmaci između riječi
  • navodnici
  • specijalni znakovi

S obzirom da ne smijemo koristiti razmake a potrebno je uključiti nekoliko riječi ili izrada, njih je najbolje odvojiti početnim velikim slovima kao na primjer #StoJeHashtag.

Što je hastag?

Za što služe Hashtagovi?

Postoji nekoliko razloga zašto je dobro koristiti hashtagove u vašoj komunikaciji na društvenim medijima. Hastagovi pomažu pronaći vašu targetiranu publiku. Mnogi korisnici društvenih mreža pretražuju društvene mreže prema njihovim interesima, stoga koriste hastagove u pretragama. Ukoliko je vaša oznaka u njihovoj interesnoj skupini doći će do vaše objave.

Tagovi pomažu da se poveća interes za vašim objavama. Prema nedavnim istraživanjima oni koriste duplo veći angažman na objavama nego one bez njih. Dakle duplo više lajkova, dijeljenja vaše objave, komentara i klikanja vaših linkova.

I zadnje najvažnije hashtagovi su besplatni. Uvijek možete promovirati vašu objavu na Facebooku, Instagramu, Twitteru i drugim mrežama no to košta. Korištenjem tagova možete doći do nove publike besplatno i brzo.

Ostale objave

Web Dizajn
,

Web dizajn ili web development?

Sve u svemu web dizajn i web development su različite djelatnosti, no oba su ključna ukoliko želite imati estetski zadovoljavajuću i funksionalnu web stranicu.
SEO analiza web stranica
,

SEO analiza vaših web stranica

Prije kvalitetne SEO optimizacije web stranica moramo napraviti SEO analizu web stranica ili trgovine kako bi znali koji su koraci za bolji ranking vaše stranice
google seo algoritam
,

Kako objaviti moju stranicu na Google-u?

Uključivanje vaše stranice na Google pretrage je jednostavno i besplatno. Alat koji vammože pomoći u tome se zove Google Search konzola.