UV laminacija

Tehnike tiska

Tehnike tiska

Razne tehnike tiska služe pretežno u grafičkom dizajnu ali i produkciji materijala kako bi dobili što bolji efekat. No također i tisak na različite materijale diktira koja će se tehnika koristiti.

Slijepi tisak

Tisak kao što su izdignuti tisak ili slijepi tisak se tiskaju na način da se metalnom pločom istine oblik koji želimo bez obzira dali se radi o vašem logotipu ili nekom drugom grafičkom obliku.

Tehnike tiska

UV Laminacija

Tehnike tiska kao UV ili svilena laminacija vam daje izgled glatkog svilenog premaza, vodootporna je i trganje i stvara efekat življim otisnutim bojama i bolji. Dakle nakon tiska i plastificiranja se odabire element (logotip najčešće) dijela koji se provlači kroz posebne strojeve i taj željeni dio se laminira.

Tehnike tiska

Foliotisak

Ukoliko želite efekat zlatne ili srebrne folio tisak je vizualno rješenje. Folija se grijanjem oblikuje u željeni oblik. Priprema za tisak je slična kao i za UV laminaciju. Obje zahtijevaju vektorske grafike i fontove u krivuljama.

Foliotisak tehnika tiska

Štancanje željenih oblika

Štancanje kao tehnika tiska se odnosi kod izrezivanja nepravilnih oblika na papiru. Prije štancanja izrađuje se alat koji će ištancavati oblike.
Kasnije se taj alat  može upotrebljavati duži period.