angažman na twitteru

Angažman na Twitteru

5 savjeta kako povećati angažman na Twitteru


Twitter je postao moćna marketinška platforma, te se svakodnevno šalje više od 500 milijuna tweetova.

Počelo je sa 140 znakova, a naraslo je do 280 znakova koji osim teksta uključuju i videozapise, razgovore, ankete i još mnogo toga.

Mi u ILI NET agenciji također smo izuzetno aktivni na našoj Twitter stranici.


angažman na twitteru


Savjeti za kvalitetnu prisutnost na Twitter mreži

Kako bi se pobrinuli da vaši tweetovi primaju pozornost koju zaslužuju, napisali smo vam 5 kratkih savjeta kako povećati angažman na Twitteru:

  1. Koristite svih 280 znakova

Mnoge tvrtke koriste duže formate poput „mini blogova“ ili uvoda u opsežniji sadržaj na svojoj web stranici. Kako bi se vaši tweetovi istaknuli iz gomile, iskoristite maksimalan broj znakova.

  1. Koristite hashtagove

I pod hashtagovima mislimo na relevantne hashtagove koji su povezani sa sadržajem koji tweetate. Hashtagovi kategoriziraju tweetove koji postaju dio suženog razgovora, što omogućava korisnicima da vas lakše pronađu na Twitter pretrazi. Popularnim hashtagovima povećavate šanse da će vaši tweetovi biti retweetani, te da ćete dobiti nove sljedbenike.

  1. Uključite videozapise

U svoje tweetove možete uključiti snimljene, te videozapise uživo koji mogu trajati do 2 minute i 20 sekundi. Snimanje videozapisa uživo je odličan način za dijeljenje novih, uzbudljivih vijesti, predstavljanja novog proizvoda ili značajki dizajna, ili za obilazak vašeg ureda ili trgovine.

  1. Zapratite „prave“ ljude

Nije jedino bitno imati što veći broj sljedbenika, bitno je prepoznati ljude koji vam mogu pomoći da budete u tijeku s trendovima, razgovorima i interesima publike. Od industrijskih lidera i influencera možete naučiti koje stvari funkcioniraju putem Twittera, a koje baš i ne.

  1. Budite autentični

Na Twitteru ne trebate biti previše formalni. Ljudi vole vidjeti vašu osobnost kroz vaše tweetove. Samo budite sigurni da su vaši postovi i interakcije povezani sa vašim brandom i u skladu sa publikom koja vas prati.