načini reklamiranja

Novi načini reklamiranja

Novost u reklamiranju – Google Art, Copy i Code

U posljednje vrijeme dogodile su se velike promjene u načini reklamiranja kod kojih poznati brendovi i agencija za reklamiranje pristupaju internet marketingu. ILI NET prati nove načine oglašavanja i reklamiranja, stoga pratimo ulazak u novu generaciju reklamiranja koje pokreće tehnologija. “Code” ili programiranje je novost dodana kreativnom timu koji kreira dizajn oglasa . Time se svijet reklamiranja promijenio i okrenuo naglavačke i otkriveni su novi načini reklamiranja. Programiranje nam donosi novosti. Ono prikuplja svakodnevne podatke koje ostavljamo na internetu i omogućuje tvrtkama da koriste personalizirano reklamiranje namijenjeno svakom pojedinačnom korisniku. Kako će Googlova Art, Copy i Code promijeniti oglase?

Google art, copy code načini reklamiranja

Art, Copy & Code je Google-ova serija projekata i eksperimentiranja koja je osmišljena kako bi nam pokazali da kreativnost i tehnologija idu ruku pod ruku u području oglašivačke industrije. Neki od tih projekata reklamiranja uključuju poznate brendove kao što su Volkswagen, Burberry i Adidas. Koji su razvijeni u partnerstvu s njihovim kreativim timovima i agencijama. Drugi projekti uključuju poznate redatelje, art direktore i tehnologe. U suradnji s njima Google istražuje kako poznati brendovi komuniciraju s klijentima. U tome im pomaže široki spektar alata za digitalno reklamiranje putem oglasa, mobilinih aplikacija i iskustva na društvenim mrežama. Njihov prvi projekt je bio u suradnji s Volkswagenom “društveno iskustvo vožnje”.

Google-ovo posljednje ažuriranje ima veliki utjecaj na rezultate pretrage na lokalnoj razini. Ovo ažuriranje približava vam rezultate na lokalnoj razini vezane uz vašu lokaciju, osobito ako pretražujete s mobilnim uređajima.

Izrada njihove reklamne kampanje “nisu bitni kilometri, već kako ih doživljavate” je mobilna aplikacija i web servis koji ima za cilj dodati dašak zabave u vašu svakodnevnu vožnju. Ova aplikacija mjeri faktor zabave svakog putovanja putem koda nazvanog “smileage” koji bazira svoje podatke kao što su vrijeme, temperatura, promet, lokacija i interakcija na društvenim mrežama (na primjer duga vožnja sunčanom nedjeljom popodne može akumulirati više zadovoljstva nego jutarnja vožnja po snijegu). Ovu aplikaciju možete koristiti u bilo kojem vozilu.

Reklamiranje na novom nivou

Također NIKE je uz suradnju s Google-ovim timom osmislio reklamnu kampanju “talking shoe” koja je isto tako kreirana na Google-ovoj platformi koja koristi kolačiće (cookiese) stranica koje ste posjećivali, vrijeme, vašu lokaciju, prisutnost i aktivnost na društvenim mrežama (što ste like-ali, komentirali, upload-ali…) i vaše podatke pretraživanja na Google tražilici kako bi kreirao personaliziranu reklamu.
Kako bi se uvjerili u personaliziranu reklamu predlažemo da je pregledate iz dva različita računala i vidjeti ćete da će biti drugačija.

U ILI NET agenciji također pratimo novosti u oglašavanju posebice ovakve revolucionarne. Smisao Google Copy, Art & Code načina oglašavanja je što dopušta svim oglašivačima osmišljavanje reklamnih kampanja koje će biti u potpunosti personalizirane. Odnosno prilagođene svakom kupcu individualno. Koliko čujemo takva vrsta reklamiranja biti će izuzetno povoljna i stoga joj predviđamo veliki uspjeh.