5 alata za analizu tržišta u digitalnom marketingu

Najbolji način razumijevanja vaših klijenata je proučavati njihove kupovne navike, afinitete, interese i ciljeve. Stoga smo sastavili 5 alata u digitalnom marketingu koji će vam pomoći u analizi vaših kupaca. Dole navedeni alati analiziraju podatke vaših posjetitelja na društvenim mrežama, pretraživačima i drugim online platformama.

Ovo je lista alata za digitalni marketing koji koriste tvrtke i agencije:

 1. Google Analytics
  To je popularan i trenutno najjači na tržištu analitički alat koji prati promet na vašu web stranicu i performanse vaše cjelokupne internetske stranice. Google Analytics vam daje uvid u ponašanje posjetitelja vaše web stranice. Kao na primjer koje su vam najposjećenije stranice, koje su izlazne stranice, koje stranice imaju najviše upita i interakcije. To je posebno vrijedan alat ukoliko posjedujete web shop, gdje možete vidjeti konverzije između broja posjetitelja i prodaje specifičnih proizvoda.
 2. Google Trends
  Ono što klijenti pretražuju puno govori o njihovim potrebama. Sa ovim alatima možete razumjeti i identificirati najpopularnije pretrage i na taj način ponuditi klijntima ono što traže. Također je izvrstan analitički alat.
 3. SurveyMonkey
  Sa ovim alatom možete kreirati anketu s velikom bazom korisnika koja će vam omogućiti uvid u potrebe vaših budućih klijenata. Također u anketama je moguće definirati vašu ciljanu skupinu.
 4. Hootsuite
  Sa alatom poput Hootsuite možete upravljati svim svojim društvenim mrežama s jednog mjesta. Također taj alat vam daje mogućnost da pratite ukoliko se vaš brand, vaša konkurencija ili slično spominje na bilo kojim društvenim mrežama.
 5. Salesforce
  Prema statistikama preko 40% tvrtki čuva svoje ponude i podatke o prodaji na razim alatima poput Microsoft Outlook ili Excel. Sa takvim podacima raštrkanim na velikom broju jesta teško je raditi pravu analizu i pratiti prodaju i navike kupaca. Salesforce je online platforma na “oblaku” koja vam omogućuje vođenje prodajnih procesa s jednog mjesta. Ova platforma omogućava vezanje svih podataka uz klijente, kao što su konverzacijski e-mailovi, poruke, Ponude i sve ostale aktivnosti vezane uz vaše kupce.

Navedeni alati će vam pomoći uvelike u analiziranju vašeg online prisutnosti i organizaciji budućeg digitalnog marketinga.

Ostale objave

Što je digitalni marketing?

Najboljih 5 alata u Digitalnom marketingu

Najbolji način razumijevanja vaših klijenata je proučavati njihove kupovne navike, afinitete, interese i ciljeve. Stoga smo sastavili 5 alata u digitalnom marketingu koji će vam pomoći u analizi vaših kupaca.
Što je hastag?

Što je hashtag?

Hashtag je simbol (#) se koristi u društvenim mrežama kako bi lakše privukli pažnju na našu objavu, da organiziramo naše objave i promoviramo ih.
Oglašavanje na benzinskim postajama

Oglašavanje na benzinskim postajama

Svi putnici i korisnici vozila prije ili kasnije se nađu na bezinskoj stanici. Stoga je ovaj oblik oglašavanja na benzinskim postajama putem oglasa na pištoljima za točenje goriva idealam za vašu promociju.