wordpress 4.2

Izašao je WordPress 4.2

Izašao je WordPress 4.2

WordPress 4.2 je izašao prije nekoliko dana. Ovo je prvo ovogodišnje novo izdanje WordPressa u 2015 godini. Izdanje 4.2 je popravilo mnogo grešaka i dodane su neke nove mogućnosti u WordPress. U ovom članku informirati ćemo vas koje su novosti u novom WP-u i koje novosti morate isprobati kada ažurirate vašu stranicu u WordPressu.

wordpress 4.2

Ovo je veliko izdanje WordPressa što znači da ćete morati zvati upomoć programera kako bi uspješno ažurirali vaš CMS. Prije samog ažuriranja potrebno je izvršiti backup.

Novi i poboljšani alat za automatsko objavljivanje

WordPress 4.2 dolazi sa novim i poboljšanim alatom za automatske objave zvanim PressThis.
PressThis će sada automatski pronaći fotografije i naslove koje dijelite i objaviti ih u post ili objavu automatski. Ovo će znatno olakšati vam dijeljenje sadržaja za mnogo korisnika.

Novi znakovi i ikone

Emotikoni se koriste na svim uređajima poput pametnih telefona ili tableta. S novom verzijom WordPressa dodana je automatska podrška i instaliranje za emotikone.

Automatsko ugrađivanje više sadržaja

Kao što su već od prije uključeni u automatsko ugrađivanje videi s Youtube ili Tvitovi s Twittera sada je to moguće s Tumblr-a ili Kickstartera. Sada možete objavljivati na taj način da samo zalijepite link s Tumblra ili Kickstartera i on će automatski biti ugrađen u vašu objavu.

Sada je puno jednostavnije i brže ažuriranje plugina iz same stranice Pluginova ili dodataka što prije nije bio slučaj.