Noviteti u web desingu

Web noviteti u 2022

Web dizajn noviteti za 2022. godinu

Koji će trendovi dominirati u web dizajnu i koji su noviteti u 2022.godini? Što je novo moderno i koji stilovi će biti poželjni tokom cijele godine? Donosimo sve novosti u svijetu web dizajna na jednom mjestu.

Moderan dizajn web stranica

Trendovi i stilovi u web dizajnu se stalno mijenjaju. Prije svega važno je osigurati moderan dizajn web stranica i jednostavno snalaženje po stranici. Vrlo je bitno obratiti pozornost na ono što je sada u trendu kako ne biste ostali sa dizajnom koji je ispao iz mode kao što su stranice u HTML.
Kada potencijalni klijenti posjete vašu web stranicu, ona je često prvi dojam koji klijenti imaju o vama i o vašoj tvrtki ili Vašem brendu. Morate biti sigurni da vaša stranica je ogledalo Vas, drugim riječima web stranica puno govori o vama i o kvaliteti i profesionalnosti s kojom se bavite.

Osnove web dizajna

Ukoliko je izrada web dizajna ono što trebate, zlatno pravilo za osnovu svakog weba, bez obzira koji trendovi su trenutno moderni je dizajn za sve veličine zaslona odnosno responzivnost web stranice. Odabir fontova također je vrlo važan, kao i boje koje odgovaraju u izgledu vašeg brenda. Razmislite o cijelom sadržaju što biste stavili na svoju stranicu, zapišite natuknice i to sve pretvorite u jednu zaokruženu cjelinu najbolje što možete. Budite uvjerljivi i jedinstveni! Vaše slike su iznimno važne, stoga koristite vlastite kvalitetne slike koje će biti zanimljive.


Noviteti u web desingu

Web dizajn u 2022. godini – glavna očekivanja

Trendovi dizajna web stranica koji su vrlo poželjni u 2022.godini i kojima će mnogi htjeti osvježiti svoj postojeći dizajn stranice, kako bi ona odisala svježinom su:

 1. Paralaks animacija
  Paralaks je iznimno popularan u korištenju dizajniranja stranice. Stranicu podiže na novu razinu i daje joj moderan izgled. Efekt paralaksne animacije izvodi se u trenutku kada korisnici pomiču prema dole po stranici odnosno „scrollaju“ i stvara se efekt da sadržaj koji je u prvom planu lebdi iznad pozadine, pružajući poseban ugođaj.
 2. Boje ugodne oku
  U zadnjih nekoliko godina trendovi su se bazirali na bojama sa visokim kontrastom. Ove godine palete neutralnijih boja se opet vraćaju u modu. Kao u većini slučaja, bijela boja pozadine weba ovoga puta malo se odmiče, te ju zamjenjuju „zagasite“ prirodne boje kao što su zelena, smeđa, svijetlo roza ili pastelno plava.
 3. Tamni i svijetli način rada
  Dobro osmišljen koncept primjene tamnog i svijetlog mode-a koji utječe na zdravlje očiju je svakako dobrodošao. U mračnoj prostoriji iznimno svijetlo sučelje djeluje zasljepljujuće za oči. Mnoge aplikacije su dodale tamni način rada, tako da korisnici mogu sami utjecati na prikaz sadržaja na svome zaslonu. Mogućnost te primjene sve više dolazi u dizajn web stranica.
 4. Minimalizam i čistoća
  Trend za koji se većina ljudi odlučuje. Ukoliko niste za eksperimentiranje, sa minimalizmom nikada nećete pogriješiti. On je uvijek popularan radi svoje jednostavne estetske ljepote i funkcije. Također poželjno je ne imati previše teksta, imati jednostavnu navigaciju, do maksimalno 3 boje na stranici, bez paralaksa i ostalih animiranih prijelaza.
 5. Ilustracije
  Zamjena za kreiranje vlastitih fotografija ili kupnje slika preko online platformama, ilustracije mogu biti jako zanimljive. Korištenje ilustracija omogućava totalnu prilagodbu u svoje potrebe ovisno o branši koja se prezentira. To znači da možete prikazati što god poželite na ilustraciji koja će za Vas biti jedinstvena. Ilustracije su jako simpatične i u ovoj godini ćemo ih viđati češće po web stranicama.
 6. Prazan prostor
  Prazan prostor osmišljen je na način da se ostavlja praznina pri elementima, odnosno razmak između elemenata dizajna. Taj prazan prostor je najčešće je boja pozadine stranice. To je korisna stvar u dizajnu jer se stvara osjećaj da sadržaj na stranici nije natrpan, nego je uredan i lako čitljiv. Praznim prostorom se može staviti u fokus određeni element kojem se želi privući pozornost.

Dodatno

Ukoliko Vas zanima kako dizajnirati web stranicu za svoju tvrtku ili kako izgraditi web shop, ali nemate vremena vikendima učiti o tome, obratite nam se sa povjerenjem i recite nam svoje želje! Sa zadovoljstvom ćemo kreirati stranicu kakvu ste zamislili, a Vi vikende provedite najbolje što možete! ?