Pozicioniranje stranice na Google je izuzetno bitno ukoliko žeite da vaša web stranica, portal , web shop ili blog bude posjećen.

POZICIONIRANJE WEB STRANICE NA GOOGLE

Najpoznatiji Google pretraživač koristi niz metoda kako bi odredio koje stranice će se prikazivati na njegovim stranicama i kojim redoslijedom.Njihova točna formula je tajna, no unatoč tome postoji nekoliko operacija koje će poboljšati vaše rangiranje i poziciju na Google tražilici.

Pozicioniranje stranice na google

Pozicioniranje stranice na Google

Ovi savjeti za pozicioniranje stranice na Google možda neće postaviti vašu stranicu prvu na listu, to ovisi o sadržaju vaše web stranice i o konkurenciji, no mogu vam pomoći da podignete kvalitetu vaše web stranice i svakako će podignuti vaš renking koji ćete osjetiti povećanim posjetama i upitima. Danas postoje mnoge metode “izigravanja” pretraživača i iako te metode vam mogu pomoći kratkoročno s vremenom Google će to otkriti i degradirati vašu web stranicu ili je ukloniti iz njihove tražilice u potpunosti.

Također ne preporučamo web stranice koje prijavljuju vašu stranicu na stotine tražilica jer to je gubitak novca i mogu škoditi vašem rangiranju.

Odabir ključnih riječi je esencijalno za pozicioniranje stranice na Google pretraživaču

Preporučamo radije da se fokusirate na više riječi kao ključne riječi nego na jednu. Nemojte pretjerati s ključnim riječima, jer vas može okarakterizirati kao spam.

Pitajte nekoga da pročita vašu stranicu te da vam sugeriraju koja ključna riječ je pogodna za tu stranicu kako bi vam još više pomogla i kako bi dobili dobro pozicioniranje stranice na Google. Također možete provjeriti na Google Trends stranici koje ključne riječi dobivaju na popularnosti po regijama.

Pokušavajte se držati jedne teme po stranici i jedne ključne riječi po stranici.

Linkiranje kako bitna stavka za pozicioniranje stranice na Google

Jedan od većih faktora koje tražilice provjeravaju su hyperlinkovi. Provjeravaju se i skaniraju linkovi unutar vaše web stranice i izvan nje.
Pretraživači vode računa o riječima koje koristite u linkiranju sadržava vaše stranice. Koristite linkove ili poveznice unutar vaše web stranice kako bi osnažili vaše ključne riječi. Na primjer umjesto da kažete kliknite ovdje kako bi naučili u našoj usluzi izrade internet stranica, radije napišite Pročitajte više na Izrada web stranica.

Linkovi ili poveznice sa drugih web stranica također pomažu da odrede pozicioniranje stranice na Google.

Možete popraviti rang vaše stranice sa razmjenom linkova sa drugim stranicama koje su relevantne u vašem poslovanju. Razmjena bannera nije toliko učinkovita i tvrtke koje naplaćuju tu uslugu su najčešće spameri.

Aktivnost na društvenim mrežama

Aktivnost na društvenim mrežama također pomaže pri poboljšanju pozicioniranja stranice na Google, posebice aktivnost na Google stranicama poznatoj kao  Google My Business.

Dobar dizajn web stranice je popularan dizajn

Na kraju jake, dobro organizirane stranice pomažu rankingu. Pri dizajnu web stranica osim samo dobrog izgleda treba imati na umu i logično odjeljivanje cjelina i raspored stranica koji će pomoći pretraživačima da ih bolje rangiraju.

Kontaktirajte nas za pozicioniranje na Googleu

Kontakttirajte na sukoliko niste zadovoljni poziciojom vaše stranice na Google. Vjerojatno ste došli na ove stranice pretažujući navedeni posjam, što je i dokatz da naša usluga pozicioniranje stranica je vrlo učinkovita i rezultati su vidljivi.

  Upitnik za pozicioniranje stranice na Google


  Ispunite obrazac za upite ukoliko niste zadovoljni pozicijom vaše stranice, posjetama i potrebna vam je SEO optimizacija. Upitnik je osmišljen kako bi vam olakšao u snalaženju pojmova te samom procesu pozicioniranja. Ukoliko vam je potrebna neka dodatna dorada vaše stranice ili web shopa upišite ga u napomene. Unaprijed hvala.

  Unos vaših podataka
  Vaše ime i prezime: Naziv tvrtke: (nije obavezno) Vaš e-mail: Kontakt telefon:
  Informacije o optimiziranju
  Pozicija i broj posjeta stranica / interentske trgovine:


  Upišite URL vaše postojeće stranice ili web shopa: Upišite godinu kada je vaša stranica ili web shop izrađen: Na kojoj platformi je izrađena vaša stranica: Upišite ukoliko vam je poznato prosječan broj posjeta prethodni mjesec: Željeno povećanje posjećenosti: Broj stranica i podstranica vaš trenutne stranice ili web shopa (uključujući i broj proizvoda): Broj stranica za koje za koje želite poboljšanje pozicije na Google (uključujući i broj proizvoda): Da li imate licencirane (kupljene fotografije) ili vlastite unutar stranice: Da li su na stranici ili trgovini vaši vlastiti tekstovi ili su kopirani s nekih stranica: Da li ste već radili SEO optimizaciju: Da li imate vlastiti hosting:< Da li ste zadovoljni s brzinom vaše stranice: Da li postoji mobilna verzija vaše straniec ili shopa (responzivnost): Dodatne informacije i napomene: Antispam zaštita: