internetska stranica flat dizajna

Nova internetska stranica?

Kvalitetna internetska stranica u ovoj godini? Dali je to moguće?

Započela je nova godina – vrijeme za novi početak. Za mnogo ljudi to znači da je vrijeme da vašu staru internetsku stranicu koja je lošeg izgleda, teška za održavati, loše pozicije na Google redizajniramo. No kako i gdje započeti?

Naš članak je pisan u mjeri da vam pomognemo u ostvarivanju vaših ciljeva putem vaše nove internetske stranice. Često internetska stranica zna biti zbunjujuća za posjetitelje, i kako bi to izbjegli nudimo vam ovu listu trendova izrade web stranica u ovoj godini:

“Flat” korisničko sučelje

Flat web dizajn je popularizirao izlazak Windows 8 sa njegovim mogućnostima ekrana na dodir i vrlo je popularan kod web dizajnera internetskih stranica zbog mogućnosti kreiranja intuitivnog, lakog za navigaciju iskustva za posjetitelje i korisnike. Veliki, kristalno jasni meniji, fotografije vaših proizvoda ili usluga s gumbima i tekstom koji poziva na kupnju čini internetsku stranicu jasnom, preglednom i interesantnom.

Također flat dizajn pomaže laganu navigaciju zbog velikih tipki preko tableta, pametnih telefona i drugih touchscreen uređaja.

internetska stranica flat dizajna

Responzivni dizajn (RWD)

Još od 2012. godine je postalo jasno da je responzivni web dizajn jedini relevantan za vašu internetsku stranicu. I to ne samo da korisnici i posjetitelji će voliti surfati vašom internetsko stranicom već će i Google vas izvrsno pozicionirati. Također uz navedeno uštediti ćete na cijeni izrade takve web stranice jer nećete morati prilagođavati postojeću za više uređaja, mi to radimo pri redizajnu vaših internetskih stranica. Takav dizajn će vas približiti svim korisnicima interneta s obzirom da je već sada zabilježen postotak od oko 35% korisnika koji posjećuju internet preko mobilinih uređaja, i taj postotak kontinuirano raste.

Internetske stranice u parralax dizajnu

Kreirajte rotirajući sadržaj

U smislu sadržaja vaših internetska stranica najbolji pristup je da je kompaktna i jednostavna. Zaboravite na grandiozne opise i portoflio vaše djelatnosti. U ovoj godini bitno je prezentirati vaše benefite (prednosti) pred posjetitelja vrlo jasno i direktno, te dati mu da odluči. Pomicanjem kola na mišu ili prsta prema dole ili rotirajući korisnik jednostavno pregledava i čita vaš tekst, pregledava slike i ostali sadržaj.

Parallax rotiranje

Parallax rotiranje je u ovom trenutku još vrlo novo. To je jednostavno 3D efekt kod pomicanja vašeg teksta i sa odgovarajućom pozadinskom slikom on nam daje osjećaj dubine. Nema nikakvu drugu svrhu već da ukrasi vašu internetsku stranicu i učini je interaktivnom a ne statičnom.

Interakcija vaše internetske stranice s društvenim mrežama

Google i većina drugih stranica su shvatili da društvena aktivnost na vašim stranicama je vrlo bitna. Da pojednostavimo, ukoliko napišete članak i njega na vašoj internetskoj stranici “lajka” ili “twita” 1000 ljudi, onda članak mora biti dobar i interesantan. Zatim će vas i tražilice nagraditi i visoko pozicionirati vašu stranicu.

Podijelite na društvenim mrežama

Koja je vaša odluka u ovoj godini?

Dali da vaša internetska stranica ostvari veću interakciju s korisnicima, veću posjetu, veći promet, intuitivniji i lijepši web dizajn? Ukoliko su vaši odgovori pozitivni obratite nam se te ćete u dogovoru s ILI NET stručnjacima naći rješenje za vašu pozitivniju internetsku prisutnost.