Izrada web stranice ILINET Njemacki jezik

Zašto svaka moderna web stranica izgleda slično?

Dobar internetski dizajn je sličan

Sigurno ste primijetili da svaka moderna web stranica, modernog koda i dizajna izgledaju slično. Također i naše stranice koje smo radili za naše klijente priznajemo izgledaju slično.
Čak i ako niste primijetili vjerojatno ste čitali o tome. Dali se radi o tome da je svaka stranica kopija one prethodne?
Posljednjih nekoliko godina pojavio se učestali vizualni trend na internetu. Već ste ga vidjeli, radi se o internet stranicama koje su preko cijelog zaslona, sa nekim slajderom, ispod njega se nalazi centrirani veliki naslov , logo na lijevoj strani, menu na desnoj strani…

Moderna web stranica

Vrlo vjerojatno smo Vam opisali i našu stranicu ILI NET. To je ujedno i ono što posjetitelji očekuju od vaše stranice. Dizajn segmenti postoje iz razloga kako bi posjetitelju dali očekivan predložak, očekivanu poziciju kontrolnih gumba. Takvi predlošci dizajna su ukratko osišljeni kako bi korisnicima olakšali kretanje vašom stranicom i to je ono što oni podsvjesno očekuju od svake stranice koju posjećuju.
Korisnici su se u velikoj mjeri naviknuli na takve pozicije. Ukoliko i vaša stranica ima takav predložak dizajna ona će djelovati poznato i ugodna korisnicima za surfanje.
Dobar dizajner ukoliko je svjestan da njegova formula uspijeva nastaviti će se koristiti s njom. Naravno očekivanja korisnika za koje radimo internet stranice su uvijek velika i nastojimo ih i premašiti.

Koji je razlog sličnosti?

Nije jedan razlog već nekoliko njih. Iznenadan interes u flat dizajn, zbog svoje jednostavnosti, evolucija mobilnih web stranica, razvoj programskog jezika HTML5 su stvari koje su pomogle razvoju ovog trenda u web dizajnu i standardiziranog izgleda stranica.
Takve stranice zbog svestranosti moguće je koristiti od malih ekrana na mobilnim uređajima, preko tableta i PC-a, pa sve do pametnih televizora velike rezolucije.

Standardizacija dizajna je sasvim uredu

Stoga zbog svega navedenog sasvim je uredu da je vaša stranica slična modernim stranicama i iz još jednog bitnog razloga a to je SEO optimizacija ili prilagodba Google-u. Ovaka predložak dizajna je sasvim u skladu s Google preporukama za visoko pozicionirane web stranice na njihovom pretraživaču, a na kraju to je cilj svima nama, moderna web stranica velike posjećenosti