google seo algoritam

Uvod u SEO algoritam

Google SEO algoritmi

Vjerojatno ste čuli već za pingvina (penguin), pandu (panda) i kolibrija (hummingbird). No ako niste SEO profesionalac vjerojvatno vam nije poznato da su to nazivi za Google SEO algoritme. U očekivanju je ažuriranje Google-ovo posljednje ažuriranje svoje tralice odnosno alogritma kodno nazvanog Penguin ovdje vam ukratko objašnjavamo Googleova ažuriranja rezultata pretraga posljednjih 5 godina a uzrok je naravno što se SEO konstantno razvija.

google seo algoritam

  1. Panda (26 ažuriranja)
  2. Ako ste fousirani s kreiranjem sadržaja internet stranice visokog sadržaja onda je Panda vaš prijatelj. Panda je “nagradila” visokom pozicijom web stranice kvalitetnog sadržaja a eliminirala je stranice koje su koristile puno plaćenih backlinkova. Panda je utjecala kod 12% pretraživačkih rezultata. Panda je “kaznila” stranice popularno zvane farme sadržaja sa automatskim generiranim sadržajem i preuzimanjem sadržaja s drugih stranica. Do sada je Panda je imala 26 ažuriranja i posjednje je bilo u Travnju 2014. godine koje je utjecalo na 7,5% pretraga.

  3. Penguin (5 ažuriranja)
  4. Penguin ažuriranje je ciljano kod web stranica koje su koristile SEO tehnike koje su prekršile Googlov vodič za izradu kvalitetnih stranica. Te stranice su koristile pretpravanjem stranica s ključnim riječima ili brojevima telefona, kupovanje ili prodaju linkiranog sadržaja, neprirodnih linkova i komentara na forumima sve kako bi došle do boljih pozicija pri Google tražilici. Ovo ažuriranje je utjecalo do 3% pretraga.

  5. Knowledge Graph (2 ažuriranja)
  6. “Sadržaj, ne poveznice,” to je kako Google opisuje Knowledge Graph, ažuriranje koje je omogućilo da tražene riječi moraju omogućiti bolje informacije od samih poveznicama prema stranicama. To povezuje pretragu uz desno smiještene slike, mapu i druge informacije koje se povlače s društvenih mreža poput Google+ stranica, stoga je dobro imati Google+ stranicu.

  7. Hummingbird (objavljen 20.8.2013.)
  8. Google je zadržao najbolje dijelove prethodnih ažuriranja i dodao nove elemente u pretragama kao što su “koverzijicka pretraga” koja uključuje pretrage pitanjem.

  9. Pigeon (objavljen 24.7.2014.)
  10. Google-ovo posljednje ažuriranje ima veliki utjecaj na rezulatete pretrage na lokalnoj razini. Ovo ažuriranje približava vam rezultate na lokalnoj razini vezano uz vašu lokaciju osobito ako pretražujete s mobilnim uređajima.

  Naveli smo nekoliko bitnih informacija vezanih uz SEO jer u ILI NET-u detljano pratimo i educiramo se kako bi bili pri izradi internet stranica što konkurentniji.

0 odgovori

Odgovorite

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.