Zasto mi je potreban profesionalan logotip

Zašto mi je potreban profesionalan logotip?

Što je logo?

To je jednostavna ilustracija koja definira i komunicira imidž vaše tvrtke na simboličan način.

Na kraju zašto nam je potreban logotip?

Zašto moja tvrtka treba profesionalnu izradu logotipa? Odgovor je jednostavan, profesionalno dizajniran i izrađen logotip privlači pažnju i ostavlja impresiju o vašoj tvrtci kupcima.
Na primjer ako pogledamo Nike, poznatu tvrtku i njihov logo, odmah vam je prepoznatljivo o kojoj se tvrci radi. Takvih primjera je bezbroj i to se zove korporativni identitet.

Stoga je koncept dizajniranja logotipa proces koji treba razlikovati vašu tvrtku od konkurencije, te jedinstveno komunicirati vizualno što je vaša tvrtka i čime se bavi.
To je početak svakog start-upa, koji kasnije možete implementirati u oglašavanju.Zasto mi je potreban profesionalan logotip


Kako radimo logotipe?

Logotipi se izrađuju u profesionalnim programima u vektorskim oblicima, kako bi se mogli aplicirati kasnije na bilo koju površinu i bilo kojem tisku.
Logo napravljen amaterski u programima poput Worda, Painta ili kupljeni preko online stranica se ne mogu aplicirati svugdje, te vam kasnije to može predstavljati probleme.
Primjerice, ukoliko uređujete vaše prostore i oslikavate staklene stijene, potrebna vam je jednobojna verzija vektorskog logotipa koji se može redimezionirati na bilo koju veličinu bez gubitka kvalitete. To sa amaterski izraženim logotipima jednostavno nemožete napraviti.

Vaš logotip je potrebno učiniti poznatim brandom, kao u primjeru Nikea, a početak je takav da ga stavljate na sve materijale. posjetnice, potpisi za e-mail, web stranice, memorandumi, računi, koverte, newsletteri te drugi promotivni materijali i poslovna dokumentacija.
To se zove vizualni identitet tvrtke, te samim dizajnom logotipa diktiramo i dizajn svih ostalih materijala kako bi bili dio jedne cjeline, te vizualno prepoznatljivi.

Osim toga što logo predstavlja tvrtku on također može predstavljati određen proizvod, uslugu, event ili drugo.Kontaktirajte nas

Stoga obratite se nama kao agenciji ukoliko otvarate novu tvrtku ili tražite rješenje za redizajn logotipa i kvalitetan branding, te ćemo vam ponuditi kvaitetno rješenje po povoljnim cijenama.