Marketing na društvenim mrežama

Što je digitalni marketing?

Digitalni marketing

Prvo da objasnimo što je digitalni marketing. Digitalni marketing je način putem kojeg promoviramo svoj proizvod na više mogućih strana elektronskog medija, u razliku od prijašnjih tradicionalnih načina oglašavanja. Sadašnje promoviranje je vrlo složenije koji također zahtijeva više koraka kao primjerice pretraživanje, analiza, strategija i tek na kraju dolazi do oglašavanje proizvoda.

Prolaskom kroz navedene korake gleda se koje se stvari često pretražuju i koliko dugo, i naravno uz to dolaze sve moguće opcije promoviranja koje su moguće putem: web stranica, aplikacija, bannera i raznih mnogim poznatim načinima koje vidimo svakodnevno.

Što je digitalni marketing?

Rast ovog oblika marketinga

Digitalni marketing je toliko razgranat da se u svakom trenutku i mjestu može doći do bilo koje informacije. Time možemo reći da digitalni marketing svaki dan raste sa sve više informacija bile to vijesti, zabavni program ili bilo koje drugo područje. Firme sve više koriste digitalni marketing jer time se kupci sve više približavaju firmi znajući o njihovim mogućnostima i uspjesima time se osjećaju više sigurni uz njih i smatraju ih dobrom firmom za početak suradnje.

Za dobar digitalni marketing vrlo je bitno znati koji tip korisnika nas zanima da okupimo i pridobiti njihovu pažnju. Taj tip se zove digitalni marketing sa strategijom jer znamo unaprijed svaki korak koji će se učiniti i time će se doći do određenog cilja vrlo brzo.

Strategija digitalnog marketinga

10 točaka dobre digitalne strategije su:

  1. potreban cilj dostignuća
  2. pretražiti postojeće marketing time vidjeti na koji tip korisnika se fokusirati
  3. potrebni jasni oglasi (adds)
  4. često oglašavanje
  5. koristiti feedback za saznavanje slabih točaka
  6. zajedno sa digitalnim marketingom koristiti tradicionalan
  7. potrebne e-marketing vještine
  8. držati se svog stila
  9. biti dinamičan kao primjerice Amazon, Google, Dell…
  10. pregledavati analizu oglašavanja