Dizajn plakata treba privući pažnju. Stoga kako ga oblikujete je vrlo važno.

Dizajn plakata

Poster i plakat grafički dizajn

Plakat je vizualna prezentacija ili informacija i plakate bi trebalo dizajnirati na taj način. Dizajn plakata treba prenositi poruku jasno, biti čitak, interesantan čak i pomalo šaljiv i prije svega dobrog dizajna.

Dizajn plakata

Grafički dizajn plakata po mjeri

Dizajn plakata ima svrhu, namjena mu je oglašavanje, objave ili jednostavno za informiranje.
Grafičko oblikovanje za plakate je esencionalno, te diktira kako ćete poslati svoju poruku i kojoj skupini je namijenjena.

Dizajn plakata profesionalnog izgleda

Gledatelji ili prolaznici često u prolazu na trenutak pogledaju krajičkom oka vaš plakat, stoga dizajn plakata i sami tisak moraju biti besprijekorni kako bi zaokupili pažnju. Iako raspored i dizajna  može varirati ovisno o namjeni vizuala nudimo vam nekoliko osnova u planiranju izrade plakata.

Dizajn plakata uz odabir privlačnih boja i fotografija

Vaš dizajn plakata mora imati žive i privlačne boje i snažnu sliku koja je privući prolaznike. Boja teksta mora biti u kontrastu s pozadinom i čitka. Ukoliko koristite više boja budite konzistentni. Na primjer: možete koristiti jednu boju za naslov, drugu za pozadinu i treću za tekst. Bez obzira na broj slika koje su vam potrebne sve trebaju biti privlačne i bitne za poruku koju šalje dizajn plakata. Gledatelj prvo zamjećuje fotografije, te ako ga one zainteresiraju i kreiraju emociju zatim čitaju tekst

Privlačan tekst za dizajn plakata

Za uspješan dizajn plakata kreirajte snažan i privlačan tekst. Veliki naslov kreiran s čitkim fontom koji šalje jedinstvenu poruku kako bi impresionirali prolaznike. Neka vaš naslov prati zadanu kreativu i bude najveći tekst na vašem plakatu minimalne veličine 34pt. Iako želite interesantan font za dizajn plakata bitno je da je čitak. Najčešće San Serif font se koristi za naslove a Serif font za ostali tekst.
Ukoliko vaša poruka nije jedinstvena čitatelj se kasnije neće sjećati što je vidio.
Stoga vaša poruka koju šalje vaš plakat mora biti jedinstvena pomalo provokativna ali ne i uvredljiva.

Jednostavnost i čitkost

Neka dizajn plakata bude jednostavan. Kod dizajna postera obavezno ograničite broj boja, fontova, slika i informacija kako ne bi zatrpali čitatelje s previše informacija. Komplicirani dizajn će ometati čitatelje i nećete prenijeti vašu poruku. U pravilu dizajn plakata određuje da plakati mogu sadržavati dvije do tri boje, dva do tri fonta i stila. Broj slika varira na većini postera od jedne fotografije do više fotografija koje se trebaju uklopiti u izradu plakata. Uključite u dizajn plakata samo bitne informacije najčešće naslov, informacije o događaju i osnovne kontakte.

Kod dizajna i oblikovanja za plakate Vaš fokus treba biti na kreiranju emocije čitatelja.

Kontaktirajte nas za kvalitetan dizajn plakata

Ako imate potrebe i planirate grafički dizajn plakata koji će ne dvosmisleno prenositi vašu poruku, kontaktirajte nas i poslati ćemo Vam ponudu i primjere koje smo radili.

  Kalkluator cijene grafičkog oblikovanja plakata

  Dragi naši posjetitelji, izradili smo ovaj kalkulator cijene osmišljavanja kreative za plakate. Ispunite sva navedena polja te će vam okvirna cijena doći na email. Kalkulator se zasniva na učestalim formatima i uobičajenim stavkama kreative kako bi vam pomogli u budžetiranju za osmišljavanje kreative i prdukcije. Molimo uzmite u obzir da su cijene grafičkog dizajna okvirne, te mogu varirati ovisno o dosta faktora, te ukoliko nas kontaktirate sigurno možemo dogovoriti nekakav popust :) Zahvaljujemo.
  Unos vaših podataka Vaše ime i prezime: Naziv tvrtke: (nije obavezno) Vaš e-mail: Kontakt telefon:
  Izračun troška grafičkog dizajna plakata
  Oblikovanje i priprema za tisak
  1. Osmišljavanje kampanje: (obavezno ispuniti)
  Želite li uslugu osmišljavanja kampanje?
  U ovu uslugu spada osmišljavanje ključne poruke kampanje ili slogana, call to action tekstova, definiranje smjera kampanje i grafičkog dizajna sukladno poruci odnosno definiranoj namjerni kampanje tj. taretgu kojem se obraćate.
  2. Dimenzija plakata? (obavezno ispuniti)
  Format vašeg budućeg postera?
  Odaberite od ponuđenih dimenzija uobičajenih plakata.
  3. Broj rješenja: (obavezno ispuniti)
  Unos broja grafičkih rješenja
  Ovisno o radnom satu dizajnera upišite broj rješenja grafičkog dizajna, odnosno broj dizajna predložaka plakata.
  4. Logotip:
  Da li vam je potreban izrada jednostavnog logotipa?
  Ukoliko nemate logotip, možemo vam izraditi profesionalni vektorski logotip koji će nam koristiti grafičkom dizajnu, no i moći ćete ga koristiti ubuduće za sve namjene. Ponuda se odnosni na izradu 3 rješenja logotipa.
  5. Fotografije:
  Da li su vam potrebne stock fotografije?
  Ukoliko vam su potrebne za kreativu stock fotografije odaberite broj fotografija.
  6. Revizije: (obavezno ispuniti)
  Upišite broj revizija odnosno korekcija
  Nakon poslanog grafičkog rješenja, odaberite molimo vas broj korekcija odnosno iteracija.

  Procjena troška ukupno

  Procjena troška će vam doći na vaš email kada ispunite obrazac, te je bazirana na vašem odabiru. Da bi ponuda bila odgovarajuća molimo ispravnom popunite obrazac.
  Upišite dodatne napomene: Antispam zaštita: Kako bi dobili ponudu na vaš email, kliknite dole gumb pošalji. Cijene grafičkog oblikovanja plakata su isključivo informativnog karaktera, odnosno kako bih Vam pomogli naši dragi posjetitelji kako bi organizirali si budžet planiranje kreiranja kreativnog rješenja, odnosno vidjeli koji su Vam elementi neophodni za kvalitetnu izradu kreativne kampanje putem plakata. No svakako savjetujemo vam da nas kontaktirate.