Dizajn letaka za promotivne, prezentacijske odnosno marketinške namjene i svih dimenzija odnosno formata u svim tehnikama tiska s uključenom grafičkom pripremom.

GRAFIČKI DIZAJN LETAKA

Kako bi imali uspješano oblikovane letke trebate kreirati naslov letka koji će privući pažnju vaših kupaca. Naglasite vašu poruku kupcima u kratkim rečenicama. Također uvijek uključite fotografiju i poziv na kupnju ili poziv na drugu akciju. Time će kreativno oblikovanje vašeg letka ostvariti uspješnu komunikaciju s potencijalnim klijentima.

Dizajn letaka

Grafički dizajn letka

Grafički dizajn letaka se radi za specifične potrebe kao što su vijesti, promocije, objave ili prodaja. Letke dijelimo načešće u: direktni, informativni i za članove. On ovisi i o karakteristikama papira na koji će biti otisnuti: kvaliteta i tekstura papira, veličina i debljina.

Kvaliitetno osmišljen flajer čini razliku

Ukoliko se odlučite oblikovati letke bilo kod nas, u drugom grafičkom studiju ili samostalno, potrebno je razraditi koncept odnosno sadržaj letka i njegovu namjenu. Stoga najbolje je odgovoriti na ovih nekoliko pitanja, jer na koncu o tome ovisi  kvalitetna izrada letaka za vlastitu tvrtku:

 • Koja veličina letka zadovoljava moje potrebe? A5 (210 x 148 mm), trodijelni A4 format ili neki treći?
 • Što želite postići sa vašim letkom? Koja je njegova svrha?
 • Ciljana skupina – koja ciljana skupina je zainteresirana za proizvode ili informacije koje će biti navedeni u letku?
 • Što želite od klijenta koji će dobiti vaš flyer? Koji poziv na akciju ili efekt želite? Na primjer dali je to promocija nekog proizvoda ili usluge ili je to poziv za posjetom vašeg prostora ili nešto treće…

Odgovorom na ova pitanja omogućiti će te nam učinkoviti dizajn letaka koji će ostvariti rezultate koje priželjkujete…

Grafički dizajn letaka

Kvalitetan grafički dizajn letaka ostavlja dojam

Kao prvo trebate razumjeti da u današnje vrijeme postoji veliki broj svih vrsta marketing kampanja koje nas bombardiraju svakog dana želeći privući našu pažnju. Veliki broj tvrtki svtilo je da je kvalitetan i profesionalan dizajn letaka je nešto što će ih istaknuti od konkurencije.
Štoviše u današnje vrijeme imate oko 2 sekunde da ostavite dobar dojam na vašeg klijenta koji je dobio u ruke vaš flyer, impresionirate ga te zaokupite njegovu pažnju.

Zapamtite da za prvi dojam nemate drugu šansu! Za dobar prvi dojam važne su dvije stvari: kvalitetano grafički oblikovani letci koji će zaokupiti pažnju dobrim naslovom popraćenim sa dobrom fotografijom.

AIDA: Pažnja, Interes, Želja, Akcija

AIDA je nezaobilazan marketing alat koji će vam biti od velike pomoći kod kod grafičkog oblikovanja letka. AIDA na engleskom jeziku je poznati marketinški akronim koji opisuje učestalu listu događaja koji se trebaju dogoditi kada netko dobije u ruke efektivan marketinški materijal. To svakako treba imati na umu kada kreirate naslove, tekst i slike.

Pažnja se odnosi na potrebu privlačenja pažnje publike ili ciljane skupine kojoj se obraćate. Što će ih privući i svidjeti im se?
Interes se odnosi na privlačenje interesa ili zanimanja vaših kupaca fokusiranje na benefite koje im nudite.
Želja se odnosi na to da uvjerite vaše klijente da ono što im nudite je od vitalnog značaja za njih, te da bi trebali zadržati i zapamtiti vašu promociju.
Akcija se odnosi na to da pozovete vaše klijente da nešto učine.

Stoga pobrinite se da budući grafički dizajn vaših letaka prati AIDA formulu.

Kontaktirajte nas kako bi kreirali vaš letak

Kontaktirajte nas za moderano blikovanje vaših promotivnih letaka koji će biti prepoznatljiv i interesantan vašim klijentima. Nakonkreative i posljednje iteracije uključujemo i pripremu za tisak u cijenu.

  Kalkulator cijene grafičkog oblikovanja za letke i flajere

  Kreirali smo ovaj kalkulator za kalkluaciju cijena grafičkog oblikovanja letka ili flajera. Ispunite sva navedena polja te će vam okvirna cijena doći na email, kako bi vam pomogli u budžetiranju za izradu flyera. Molimo uzmite u obzir da su cijene kreative i oblikovanja okvirne, te mogu varirirati ovisno o dosta faktora, te ukoliko nas kontaktirate sigurno možemo dogovoriti nekakav popust :) Zahvaljujemo.
  Unos vaših podataka Vaše ime i prezime: Naziv tvrtke: (nije obavezno) Vaš e-mail: Kontakt telefon:
  Izračun troška grafičkog oblikovanja Letci ili flajeri
  1. Savijanje (falcanje): (obavezno ispuniti) Da li želite da je vaš letak bude presavijen ili bez savijanja? Molimo ispunite da li želite biganje odnosno flacanje.
  2. Jednostran ili obostran? (obavezno ispuniti) Želite li jednostranu ili obostranu pripremu? Upišite da li želite oblikovanje letka ili flajera jednostrano ili obostrano. Uzmite u obzir ukoliko ste izabrali gore savijanje letaka da je zatvorena dimenzija upola manja nakon savijanja.
  3. Format ili dimenzija (obavezno ispuniti) Dimenzija flyera? Upišite dimenziju vašeg budućeg letka. Uzmite u obzir ukoliko ste izabrali gore savijanje da je zatvorena dimenzija upola manja nakon savijanja.
  4. Broj rješenja: (obavezno ispuniti) Unos broja grafičkih rješenja Ovisno o radnom satu dizajnera upišite broj rješenja letaka, odnosno broj dizajna predložaka.
  5. Logotip: Da li vam je potreban izrada jednostavnog logotipa? Ukoliko nemate logotip, možemo vam izraditi profesionalni vektorski logotip koji će nam koristiti u dizajnu, no i moći ćete ga koristiti ubuduće za sve namjene. Ponuda se odnosni na izradu 3 rješenja logotipa.
  6. Tablice i grafovi: Da li će letak sadržavati tablice ili grafikone? Ukoliko vam je potrebna integracija i obrada tablica, grafikona i sličnih elemenata, molimo označite.
  7. Fotografije: Da li su vam potrebne stock fotografije? Ukoliko vam je potrebna kupovina stock fotografija molimo vas odaberite broj fotografija.
  8. Pisanje tekstova: Da li su vam je potrebna usluga pisanja tekstova? Ukoliko vam je potrebna usluga pisanja teksta molimo odaberite. Ponuda se odnosi na pisanje tekstova baziran na kartici teksta.
  9. Revizije: (obavezno ispuniti) Upišite broj revizija odnosno korekcija Nakon poslanog grafičkog rješenja, odaberite molimo vas broj korekcija odnosno iteracija.
  Procjena troška ukupno Procjena troška će vam doći na vaš email kada ispunite obrazac, te je bazirana na vašem odabiru. Da bi ponuda bila odgovarajuća molimo ispravnom popunite obrazac.
  Upišite dodatne napomene: Antispam zaštita: Kako bi dobili ponudu na vaš email, kliknite dole gumb pošalji. Cijene grafičkog oblikovanja letka ili flajera su isključivo informativnog karaktera, odnosno kako bih Vam pomogli naši dragi posjetitelji kako bi organizirali si budžet planiranje kreiranja kreativnog rješenja, odnosno vidjeli koji su Vam elementi neophodni za kvalitetnu izradu letaka ili flajera. No svakako savjetujemo vam da nas kontaktirate.

  Koje je cijena usluge oblikovanja letaka?

  U kreativno rješenje letka ulazi mnogo toga. Izrada flyera je najčešći promotivni oblik prezentacije vaše tvrtke ili proizvoda, stoga svakako posvećujemo veliku pažnju oblikovanju letaka ili flajera.

  Osmišljavamo smjer kreative uz prikup svih materijala. Naglasak na manje je više. Stoga smo definirali cijene kreativne usluge oblikovanja koje možete pogledati u cjeniku.

  • Dizajn letka formata A4
  • 1 idejno rješenje
  • 1 revizija
  • Sa vašim materijalima i korekturom odnosno lekturom letka
  • Obrada vaših forografija
  • 105
  • Dizajn letka formata A5
  • 1 idejno rješenje
  • 1 revizija
  • Sa vašim materijalima i korekturom odnosno lekturom letka
  • Obrada vaših forografija
  • 75
  • Dizajn letka formata A6
  • 1 idejno rješenje
  • 1 revizija
  • Sa vašim materijalima i korekturom odnosno lekturom letka
  • Obrada vaših forografija
  • 60