Facebook oglašavanje je vrlo bitna sfera marketinga. Stoga potrebno je pristupiti profesionalno. Kroz naše Faceboook oglašavanje nudimo vam pisanje sadržaja, izradu oglasa, kreiranje oglasnih kampanja i drugo.

Facebook oglašavanje usluga izrade oglasnih kampanja

Naša usluga facebook oglašavanje ili marketinga na Facebooku mogu pojačati vašu prisutnost putem ove društvene mreže i pomoći da vaše objave, stranice i proizvodi dođu do vaše ciljane publike. Mi smo specijalizirana agencija za izradu kvalitetnih kampanja putem Facebooka.

Facebook oglašavanje

Facebook oglašavanje može povećati lajkove vašim stranicama, pomoći reklamirati vaše specijalne ponude, promovirati vaše nove proizvode. No ukoliko samostalno se oglašavate putem društvene mreže, također može se dogoditi da potrošite svoj novac  bez ikakvog efekta. Naime s obzirom da Facebook u dnevnoj razini mijenja svoje algoritme te privatnosti, te umanjuje prikazivanje ne kvalitetnih oglasa, stoga se obratite profesionalcima kako bi kreirali odnosno uspješno vodili vašu promociju i Facebook oglašavanje za vas.

Tipovi oglasa za facebook oglašavanje

Ova društvena mreža omogućava Facebook oglašavanje te podržava nekoliko vrsta oglasa koje je moguće kreirati, te oglasiti širom mreže: Facebook i Instagram.

 • Video oglasi – mogućnost oglašavanja putem video u HD rezoluciji.
 • Slikovni oglas ili banner – mogućnost brandiranja i dizajniranja vašeg oglasa
 • Kolekcija slika – namijenjena prije svega reklamiranja web shopa sa više proizvoda ili slično
 • Carusel – do 10 fotografija ili videa koji se automatski rotiraju odnosno mijenjaju
 • Slideshow . mogućnost reklamiranja putem prezentacije
 • Canvas – vaš oglas preko cijelog ekrana posjetitelja
 • Lead oglasi – su vrsta oglasa koja skupljaju informacije o vašim followerima
 • Ponude – možete kreirati ponudu s popustom
 • Event oglasi – kreiranje evenata s određenim datumom

Odaberite cilj vaše kampanje za kvalitetno Facebook oglašavanje

Facebook oglašavanje nam nudi nekoliko vrsta te ciljeva kampanja. Tu naši klijenti najviše griješe. Naime za kvalitetno facebook oglašavanje potrebno je znati koje marketing ciljeve želite odnosno što vam može vaš proizvod donijeti.
Najbolje pitanje koje želimo da si postavite je “Koji je cilj za facebook oglašavanje?
Postoji nekoliko vrsta kampanja:

 1. Brandiranje – kreiranje oglasa koji nije klikabilan, te isključivo služi da ste viđeni u mreži
 2. Doseg – je vrsta kampanje koja se odnosi za broj posjetitelja koji su vidjeli vaš oglas
 3. Video pogledi – također oglas koji se bazira na broju pogleda
 4. Instalacija vaše mobilne aplikacije
 5. Promet prema vašoj web stranici
 6. Promet prema vašoj mobilnoj aplikaciji
 7. Poruke – oglasi koji navode da vam klijenti šalju upite putem messengera
 8. Koverzije web – oglasi koji navode u vaš web shop te bilježe broj prodaja
 9. Konverzije aplikacije – oglasi koji navode u vašu aplikaciju te također bilježe broj prodaja
 10. Posjete vašoj trgovini – oglasi koji navode vaše klijente da fizički posjete vašu trgovinu ili kada su u posjeti da ostave recenziju ili slično

Targetiranje za facebook oglašavanje

Razlog zašto je oglašavanje na Facebooku i Instagramu vrlo popularno je targetiranje. Facebook oglašavanje na gore navedenim društvenim platformama omogućava vam da targetirate po zaista brojnim parametrima:

 • Lokacija – država, županija, općina, grad, kvart, u krugu 100 m ili brojne druge mogućnosti
 • Dob od 13 do +65 godina starosti
 • Spol
 • Kojim jezicima govore moja publika
 • Interesi – odabir publike koju zanimaju već slični oglasi
 • Ponašanje – dosegnite publiku baziranu prema njihovim kupovnim navikama, koliko često koriste mobitel ili slično

Najveća društvena mreža u Hrvatskoj

Sa preko 1,5 milijarde korisnika u čitavom svijetu te preko 2 milijuna korisnika u Hrvatskoj, Facebook je ukratko rečeno najveća i najvrjednija baza podataka u svijetu. Stoga potencijal za uspješno targetiranje za Facebook oglašavanje je ogroman.

Naša istraživanja pokazuju da svaki 100 potrošača interesira nešto, no manje od 10% njih traži to što ih zanima preko tražilica. Ova odnosno druge društvene mreže se fokusiraju na ovih ostalih 90% potrošača. Primjerice ukoliko volite svoj iPhone i vjerojatno ste zainteresirani za kupnju raznih iPhone dodataka no ne u toj mjeri da ćete krenuti pretraživati internet za kupnju takvih proizvoda. Stoga naš je cilj da vi dođete do takvih kupaca.

Kako onda zna ta društvena mreža, da mene zanimaju dodaci za iPhone? Za Facebooku oglašavanje postoje “interesne kategorije” vrlo učinkovito targetiranje. Kada korisnik otvori svoj profil on pruža niz vrlo vrijednih odgovora te informacija o njegovim ili njezinim hobijima, interesima, karijerama i slično. Oni skeniraju te podatke te kada dosta korisnika podijeli riječ “iPhone” oni kreiraju interesnu kategoriju koji oglašivači mogu targetirati.

Stoga korisniku kojeg interesiraju dodaci za iPhone i samo njemu će se prikazati vaš Faceboook oglas ukoliko ste ga targetirali i time dolazimo do toga da vaše Facebook oglašavanje je puno učinkovitije i to za puno manju cijenu. Osim oglasa postoje sponzorirane priče i sponzorirane objave postova također kao interesantan oblik oglašavanja odnosno marketinga na Facebooku.

Oglašavanje na Facebook-u putem ciljanih skupina

Vjerojatno će vas iznenaditi podatak da Facebook bilježi znatan rast korisnika koji su preko 50 godina starosti. Ono što kod te skupine još više iznenađuje izvrsna razina odgovora i njihova aktivnost. U našoj posljednjoj kampanji za Facebook oglašavanje  Shell Helix i Orbico Facebook stranice koja je bila aktivna u čitavoj regiji (Hrvatska, BIH, Srbija, i Crna Gora) korisnici od 35 – 64+ godina su kliknuli na oglas duplo više nego oni korisnici u dobi od 18-34 godine.

U konačnici za uspješno facebook oglašavanje odnosno planiranje kampanje bitan je odabir ciljane skupine po spolu. Na mreži su trenutno 56% žena i 44% muškaraca. U dobnoj populaciji 35 godina i više žene su na Facebooku, u omjeru muškaraca 2:1. U našem istraživanju ženska populacija klika 2x više na Facebook oglase u odnosu na muškarce.

Obratite nam se kako bi zajedno s vama napravili plan i realizirali uspješno Facebook oglašavanje sukladno vašim mogućnostima i budžetu.

Također uz Facebook oglašavanje moguće je implementirati i oglasnu kampanju na Instagram koji je dio Meta mreže

Kontaktirajte nas za Facebook oglašavanje

Dopustite da osmislimo za vas profesionalnu kampanju za Facebook oglašavanje i ponudimo vam našu uslugu za puno manje iznose nego kod vašeg samostalne promocije.

  Upiti i informacije o internet kampanji

  Molimo ispunite upitnik za oglašavanje na internetu koji će nam pomoći u kreiranju media plana koja će nositi najveći efekt. Odgovaramo u najkraćem mogućem roku. Zahvaljujemo.

  Unos vaših podataka

  Vaše ime i prezime: Naziv tvrtke: (nije obavezno) Vaš e-mail: Kontakt telefon:

  Informacije o oglasnoj kampanji na internetu

  Molimo ispunite detaljno sve informacije kako bi mogli vam mogli kreirati media plan s maksimalnim rabatima i najboljim efektom. Nakon prihvaćanja ponude radimo projekciju efekta kampanje. Ovisno o trajanju kampanje, budžetu te učestalosti oglašavanja odobravamo agencijske rabate.

  Što se oglašava: (Naziv proizvoda ili usluge) Početak kampanje: Kraj kampanje:

  Da li imate bannere:
  Zainteresiran sam za oglašavanje:

  Iznos budžeta (€): Dodatne informacije: Antispam zaštita:

  U sklopu naše usluge facebook oglašavanje možete pogledati:

  SEO

  Optimizacija web stranica za tražilice.