Facebook oglašavanje je vrlo bitna svera marketinga. Stoga potreno je pristupiti profesionalno. Kroz naše faceboook oglašavanje nudimo vam pisanje sadržaja, izradu oglasa, kreiranje oglasnih kampanja i drugo.

Facebook oglašavanje

Naša usluga facebook oglašavanje ili marketinga na Faceboku mogu pojačati vašu prisutnost putem društvenih mreža i pomoći da vaše objave, stranice i proizvodi dođu do vaše ciljane publike. Mi smo specijalizirana agencija za izradu kvalitetnih kampanja na društvenim mrežama.

Facebook oglašavanje

Facebook oglašavanje može povećati lajkove vašim stranicama, pomoći reklamirati vaše specijalne ponude, promovirati vaše nove proizvode. No ukoliko samostalno se oglašavate putem društvene mreže, također može se dogoditi da potrošite svoj novac  bez ikakvog efekta. Naime s obzirom da Facebook na dnevnoj razini mijenja svoje algoritme i privatnosti, te umanjuje prikazivanje ne kvalitetnih oglasa, stoga se obratite profesionalcima kako bi kreirali i vodili vašu oglasnu kampanju za vas.

Vrste ogasa

Ova društvena mreža omugućava Facebook oglašavanje i podržava nekoliko vrsta oglasa koje je moguće kreirati, te oglasiti širom mreže: Facebook i Instagram.

 • Video oglasi – mogućnost oglašavanja putem video u HD rezoluciji.
 • Slikovni oglas ili banner – mogućnost brandiranja i dizajniranja vašeg oglasa
 • Kolekcija slika – namijenjena prije svega reklamiranj web shopa sa više proizvoda ili slično
 • Carusel – do 10 fotografija ili videa koji se automatski rotiraju i mijenjaju
 • Slideshow . mogućnost reklmiranja putem prezentacije
 • Canvas – vaš oglas preko cijelog ekrana posjetitelja
 • Lead oglasi – su vrsta oglasa koja skupljaju informacije o vašim followerima
 • Ponude – možete kreirati ponudu s popustom
 • Event oglasi – kreiranje evenata s određenim datumom

Odaberite cilj vaše kampanje

Facebook nam nudi kod oglašavanja nekoliko vrsta i ciljeva kampanja. Tu naši klijenti najviše griješe. Naime za daobar oglasni efekt potrebno je znati koje marketing ciljeve želite i što vam može vaš proizvod donjeti na tržištu.
Najbolje poitanje koje žeimo da si postavite je “Što želim od ovog facebook oglašavanja?
Postoji nekoliko vrsta kampanja:

 1. Brandiranje – kreiranje oglasa koji nije klikabilan, te isključivo služi da ste viđeni na mreži
 2. Doseg – je vrsta kampanje koja se odnosi na broj posjetitelja koji su vidjeli vaš oglas
 3. Video pogledi – također oglas koji se bazira na broju pogleda
 4. Instalacija vaše mobilne aplikacije
 5. Promet na vašoj web stranici
 6. Promet na vašoj mobilnoj aplikaciji
 7. Poruke – oglasi koji navode da vam klijenti šalju upite putem messengera
 8. Koverzije web – oglasi koji navode na vaš web shop i bilježe broj prodaja
 9. Konverzije aplikacije – oglasi koji navode na vašu aplikaciju i bilježe broj prodaja
 10. Posjete vašoj trgovini – oglasi koji navode vaše klijente da fizički posjete vašu trgovinu ili kada su u posjeti da ostave recenziju ili slično

Targetiranje

Razlog zašto je oglašavanje na Facebooku mrežama inače popularno, posebice na Facebook i Instagramu je tragetiranje. Ova društvena platforma omogućava vam da targetirate po zaista brojnim parmatrima:

 • Lokacija – država, županija, općina,grad, kvart, u krugu 100 m ili brojene druge mogućnosti
 • Dob od 13 do +65 godina starosti
 • Spol
 • Kojim jezicima govore moja publika
 • Interesi – odabr publike koju zanimaju već slični oglasi
 • Ponašanje – dosegnite publiku baziranu na njihovim kupovnim nakvikama, koliko često koriste mobitel ili slično

Više lajkova za vaše stranice

Facebook oglašavanje može povećati lajkove vašim stranicama, pomoći reklamirati vaše specijalne ponude, promovirati vaše nove proizvode. No ukoliko samostalno se oglašavate, također može se dogoditi da potrošite svoj novac  bez ikakvog efekta. Naime s obzirom da Facebook na dnevnoj razini mijenja svoje algoritme i privatnosti, te umanjuje prikazivanje ne kvalitetnih oglasa, na te stvari je potrebno pripaziti. Stoga se obratite profesionalcima kako bi kreirali i vodili vašu oglasnu kampanju za vas.

Najveća društvena mreža u Hrvatskoj

Sa preko 1,5 milijarde korisnika u čitavom svijetu i preko 2 milijuna korisnika u Hrvatskoj, Facebook je ukratko rečeno najveća i najvrjednija baza podataka u svijetu. Stoga potencijal za uspješno targetiranje i oglašavanje je ogroman.

Naša istraživanja pokazuju da svaki 100 potrošača interesira nešto, no manje od 10% njih traži to što ih zanima preko tražilica. Ova i druge društvene mreže se fokusiraju na ovih ostalih 90% potrošača. Na primjer ukoliko volite svoj iPhone i vjerojatno ste zainteresirani za kupnju raznih iPhone dodataka no ne u toj mjeri da ćete krenuti pretraživati internet za kupnju takvih proizvoda. Stoga naš je cilj da vi dođete do takvih kupaca.

Kako onda zna ta društvena mreža, da mene zanimaju dodaci za iPhone? Na Facebooku postoje “interesne kategorije” vrlo učinkovito targetiranje. Kada korisnik otvori svoj profil on pruža niz vrlo vrijednih odgovora i informacija o njegovim ili njezinim hobijima, interesima, karijerama i slično. Oni skeniraju te podatke i kada dosta korisnika podijeli riječ “iPhone” oni kreiraju interesnu kategoriju koji oglašivači mogu targetirati.

Stoga korisniku kojeg interesiraju dodaci za iPhone i samo njemu će se prikazati vaš Faceboook oglas ukoliko ste ga targetirali i time dolazimo do toga da vaše Facebook oglašavanje je puno učinkovitije i to za puno manju cijenu. Osim oglasa postoje i sponzorirane priče i sponzorirane objave postova također kao interesantan oblik oglašavanja i marketinga na Facebooku.

Učinkovito targetiranje i klasifikacija oglašavanja

Facebook oglašavanje

Oglašavanje na Facebook-u
putem ciljanih skupina

Vjerojatno će vas iznenaditi podatak da Facebook bilježi znatan rast korisnika koji su preko 50 godina starosti. Ono što kod te skupine još više iznenađuje izvrsna razina odgovora i njihova aktivnost. U našoj posljednjoj oglasnoj kampanji  za Shell Helix i Orbico Facebook stranice koja je bila aktivna u čitavoj regiji (Hrvatska, BIH, Srbija, i Crna Gora) korisnici od 35 – 64+ godina su kliknuli na oglas duplo više nego oni korisnici u dobi od 18-34 godine.

U konačnici u planiranju kampanja kod facebook oglašavanja ciljanje skupine po spolu je također važno. Na mreži su trenutno 56% žena i 44% muškaraca. U dobnoj populaciji 35 godina i više žene su na Faceboku u omjeru muškaraca 2:1. U našem istraživanju ženska populacija klika 2x više na facebook oglase u odnosu na muškarce.

Obratite nam se kako bi zajedno s vama napravili plan i realizirali uspješno Facebook oglašavanje sukladno vašim mogućnostima i budžetu.

Facebook oglašavanje

Kontaktirajte nas za Facebook oglašavanje

Dopustite da osmislimo za vas profesionalnu kampanju za Facebook oglašavanje i ponudimo vam našu uslugu za puno manje iznose nego kod vašeg samostalne promocije.

Pošaljite upit za Facebook oglašavanje

0 + 5 = ?

U sklopu naše usluge možete pogledati:

SEO

Optimizacija web stranica za tražilice.