Dizajn kampanja za protupožarnu sezonu izrada jumbo plakata

Dizajn kampanja

U sklopu programa Protupožarne sezone Državne uprave za zaštitu i spašavanje Republike Hrvatske, ILI NET je pobijedio na otvorenom natječaju, te smo u sklopu toga imali zadatak komplet dizajn kampanja za Protupožarnu sezonu u Hrvatskoj. Cilj tog programa i same kampanje je osmisliti i vizualno osvijestiti turiste, stanovnike i ostale kako bi se umanjile odnosno izbjegle štete izazivane požarima.

Osmišljavanje slogana

Za potrebe dizajn kampanje za Protupožarnu sezonu prije svega bilo je potrebno osmisliti slogan. Slogan mora biti lako pamtljiva fraza koja prati dizajn logotipa ili brenda, te koji će obuhvatiti smisao dizajn kampanje , tako bi ga ljudi uočili. Slogan postaje važna komponenta identifikacije kampanje.

SAMO JEDNA ISKRA MOŽE BITI SUVIŠNA.

Stoga smo osmislili gore navedeni slogan koji je lako pamtljiv i djeluje kao savjet i upozorenje, što je na kraju i smisao dizajn kampanja a to je osvijestiti ljude opasnostima požara.

Dizajn kampanja za protupožarnu sezonu izrada jumbo plakata

Izrada jumbo plakata

Za potrebe dizajn kampanje potrebno je bilo izraditi dizajn jumbo plakata koji su pozicionirani širom Hrvatske, no posebice uz obalu gdje je opasnost od požara najveća.
Kako bi naš dizajn asocirali i malo šokirali javnost nismo htjeli postavljati slike vatre i požara, nego smo fotografijom imali namjeru pokazati posljedice požara, odnosno stanje nakon požara. Sama ideja dizajn kampanje je zasnovana malo na drugačiju priču od samog požara (tog rješenja smo se nagledali dosta), simbolizira novi život i devastaciju poslije požara.
Koristili smo tipografiju koja je u sklopu vizualnog identiteta DUZS. Jumbo plakati su dimenzije 400x300cm.

Dizajn kampanja za protupožarnu sezonu izrada letaka

Izrada letaka

U sklopu brandinga kampanje izradili smo letke na 6 jezika kako bi bili dostupni turistima prilikom dolaska na Jadran. Letci su formata A5 i također smo prilagodili fotografiju kako bi se uklopila u dizajn i bila dio priče. Prijelom teksta i sami fontovi su prilagođeni tipografiji dizajnu kampanje. Letci su otisnuti na kvalitetnom 135g Kunsdrucku i u većim količinama. Dizajn je zahtijevao implementaciju logotipa nekoliko organizacija koje stoje iza projekta između ostalog osim DUZS-a, Hrvatske šume , Hrvatska vatrogasna zajednica i 112 telefon odnosno logotip.
Također osmi slogana na letcima je i poruka Oprezno s vatrom na hrvatskom i engleskom jeziku.

Oglasi na radiju

Dizajn kampanja je imala za cilj i osim vizualnih smjernica i oglašavanje na radio postajama u organizaciji DUZS-a. Reklamiranje kampanje protupožarne sezone na više lokalnih i regionalnih radio stanica u Hravtskoj. Kampanja je vjerujemo postigla sjajne rezultate jer je bila na više jezika, te se naš slogan provlačio kroz same oglase.

DUZS

Republika Hrvatska
Državna uporava za zaštitu i spašavanje
Odjel marketinga

Protupožarna sezona

Više o samoj protupožarnoj sezoni i samoj dizajn kampanji “Samo jedna šibica može biti suvišna.” možete vidjeti na stranici Protupožarna sezona

Kontaktirajte nas
    Upiti i informacije
    Ukoliko vam je potreban Dizajn kampanja za protupožarnu sezonu za DUZS, pošaljite nam email i zatražite ponudu ukoliko imate upit za navedenu uslugu . Odgovaramo u najkraćem mogućem roku.
    Zahvaljujemo.

    Vaše ime i prezime: Naziv tvrtke: (nije obavezno) Vaš e-mail: Kontakt telefon: Pošaljite nam upit: Antispam zaštita: